Jetairfly: Phuket - Brussel, 30 september 2012

17 oktober 2012

Voor onze vakantie hebben wij geboekt bij een reisorganisatie in Belgie, zodoende vlogen wij met het Belgische Jetairfly (onderdeel van TUI). Onze Boeing 767-300ER met winglets maakte het rondje Brussel – Phuket – Bangkok – Brussel en was het identieke toestel dat ons ook naar Phuket bracht, namelijk de OO-TUC. Deze Boeing maakte op 9 Augustus 1990 zijn maidentrip, het vliegtuig is dus meer dan 22 jaar oud. Het toestel vloog tot 2004 nog voor Varig.

Op zondagochtend aangekomen bij Phuket Intl. Airport konden wij vrij snel inchecken. Het vliegveld van Phuket is niet heel spannend, maar de belangrijkste faciliteiten zijn aanwezig. De eerste vlucht naar Bangkok duurde 1uur en 15 minuten, deze vlucht had nog dezelfde crew van het traject Brussel – Phuket. De vlucht verliep goed en ook op de service was niets aan te merken.

Aangezien zowel de crew en passagiers met bestemming Bangkok moesten uitstappen en nieuwe passagiers moesten instappen, moesten ook wij uit het vliegtuig stapppen en weer door de security.

Nadat dat iedereen was ingestapt, werden er door de gezagsvoerder drie mannen uit het vliegtuig verwijderd, waarna wij het met enige vertraging konden vertrekken. De vlucht was weer bomvol.

De vlucht met eindbestemming Brussel duurde 12,5 uur en betrof een dagvlucht. Anders dan de heenvlucht vanuit Brussel, had de bemanning de In-flight-tracking nu wel geactiveerd, altijd plezierig om te weten waar je bent en hoe lang de vlucht nog duurt.

Ook op deze vlucht was de service prima, we kregen 2 maaltijden en genoeg drinken gedurende vlucht. Wel moet gezegd worden dat de beenruimte wat krap is.

De vlucht verdient van mij een 7. Bediening was top, eten en het comfort waren redelijk

G. Doeswijk

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020