KLM: Amsterdam - Atlanta, 4 november 2004

4 november 2004
Op donderdag 4 november 2004 vloog ik met de KLM van Amsterdam naar Atlanta in de business klasse. De vlucht werd uitgevoerd met een Boeing 767 en had vluchtnummer KL 621 met een schema vertrektijd van 10.35 uur. Het inchecken voor de business class ging zeer vlot, na een kleine 10 minuten kon ik achter de douane nog snel even wat noodzakelijke inkopen doen.

Vervolgens was er nog even tijd over om een kopje koffie te nemen in de Crown lounge. Het was hier redelijk vol. Ondanks de drukte was de service uitstekend. Op de monitoren was ondertussen aangegeven dat het boarden voor deze vlucht was begonnen, echter bij aankomst aan de gate bleek dit helemaal nog niet zo te zijn. Na enkele minuten wachten begon men toch met boarden.

Na aan boord gestapt te zijn zat ik snel in m'n stoel aan het raam. De stoel zat uitstekend, wellicht wel wat verouderd maar al met al een goede kwaliteit. De business class zat deze vlucht redelijk vol in verband met het uitvallen van vele vluchten de vorige dag. Vanwege een combinatie van mist en een uitbarsting van een vulkaan op IJsland en de daarmee over noord-Europa hangende vulkanische as had de KLM veel vluchten de dag daarvoor geannuleerd. Dit had als gevolg dat een aantal passagiers vandaag was geüpgraded.

Spoedig kwam de stewardess langs met de keuze uit een glas wijn, water of jus de orange. Exact op schema werd de deur van het vliegtuig gesloten. Push back liet nog even op zich wachten, in verband met de drukte op Schiphol mochten we pas 25 minuten later vertrekken. Na iets over 11.00 uur het luchtruim te hebben gekozen gaf de gezagvoerder een uitgebreide toelichting over de te volgen route en dat de verloren tijd waarschijnlijk zou worden goedgemaakt.

Het inflight entertainment was beperkt maar kwalitatief wel goed. Op dit toestel is (nog) geen sprake van een video on demand system, zal er ook wel niet komen gezien de komst van nog enkele nieuwe 777's en de Airbus-toestellen, die dit wel hebben. De films waren wel redelijk recent. De crew (een mix van jong en oud) op deze vlucht was uiterst vriendelijk en vrolijk en dat weegt eigenlijk het zwaarst in m'n beoordeling.

Na een goede twee uur vliegen werd de maaltijd service gestart. Hier kreeg men een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Voor het hoofdgerecht kon men kiezen uit drie gerechten. Het nagerecht bood ook diverse keuzes. Het eten in het algemeen was niet heel bijzonder maar wel goed! Bij het eten had men de keuze uit diverse wijnen of andere versnaperingen. Gedurende de hele vlucht werd je de hele tijd voorzien van mineraal water.

Na boven de USA nog een keer te zijn bijgepraat over de resterende vliegtijd en de weersituatie op de bestemming zette het toestel op schematijd de wielen aan de grond op het vliegveld van Atlanta (vertraging keurig ingelopen). Hier aangekomen mocht ik aansluiten in de rij voor immigrations. Er was net een vlucht uit Frankfurt voor ons aangekomen dus er stonden wel al wat rijen. Maar het ging toch vlot.

Hier ben ik ook voor het eerst geconfronteerd met de nieuwe Amerikaanse regelgeving. Twee vingerafdrukken en een mugshot (digitale foto). In tegenstelling tot een aankomst in Miami ging het er hier in Atlanta vlot en vriendelijk aan toe (toch merkwaardig dat dit van stad tot stad scheelt). Nog even snel door customs gegaan om me daarna te melden aan de gate voor een Delta Airlines-vlucht naar West Palm Beach in Florida.

Mijn cijfer voor deze KLM-vlucht is een 8

J. van der Meer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020