KLM: Amsterdam - Barcelona, 29 mei 2015

9 juni 2015

Na een drukke periode was het tijd om lekker met vrienden een weekje naar Barcelona te gaan. Op 29 mei zou KL1665 om acht uur 's ochtends vertrekken. We waren ruim een uur van tevoren op Schiphol.

Na de koffers via zo’n handige self check-in automaat gedropt te hebben, gingen we naar de security. De nieuwe security bleek net in gebruik te zijn genomen. Een grote verbetering. Rustig en efficiënt. Vooral de bodyscans zijn een vooruitgang. Eindelijk geen gedoe meer met het afdoen van riemen en voor niets piepende scanners. 

Na vijf minuutjes waren we in niemandsland. De gate bleek C6 te zijn, dus dat was maar een klein stukje lopen. Bij de gate naast ons begon een vlucht naar Mallorca net te boarden. Er bleken alleen maar scholieren mee te gaan die hun examenvakantie gingen vieren. Het werd er steeds gezelliger, zeker toen een paar lui besloten een wodkafles open te trekken. Arme stewardessen...

Inmiddels mochten wij ook boarden (zonder wodka). Eén van ons had een koffer die te groot was om als handbagage mee te mogen. Bij de gate werd deze gelabeld en alsnog naar het ruim gestuurd. Kosteloos wel te verstaan. Dat is bij EasyJet of Ryanair wel anders. Netjes van KLM. 

Iedereen was op tijd aan boord in de Boeing 737-800, maar vanwege de drukte vertrokken we twintig minuten te laat. Opgestegen vanaf de Kaagbaan en richting het zonnige zuiden. Tijdens de vlucht werden broodjes en drankjes uitgedeeld. Er was keuze uit een kip- of kaasbroodje. Het tartaarsausje maakt de broodjes nog best smakelijk. De drankjes werden op een dienblad aangereikt. Iets wat ik nog nooit gezien had. Een leuk extraatje. Hopelijk houdt KLM dit erin. 

Na Parijs werd het onbewolkt. De brug van Millau was prachtig te zien en wat later ook de Franse kust. Boven de Pyreneeën werd de daling ingezet. Een rustige landing en een kwartiertje te laat kwamen we aan bij de gate. Deboarden ging snel en het weekje Barcelona kon beginnen.

Al met al was het een rustige vlucht. KLM biedt leuke extraatjes op zo'n korte vlucht zoals een vrij uitgebreide ontbijtservice, tv schermpjes met flight info en kosteloos koffers naar het ruim sturen. Crew was vriendelijk en de stoelen prima. Enig minpuntje was de vertraging. Daarom krijgt deze vlucht een 8,5.

D. Vecht

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen