KLM: Amsterdam - Berlijn Tegel, 23 januari 2013

31 januari 2013

Afgelopen woensdag 23 januari vloog ik met de KLM-vlucht KL1821 van 08.00 uur naar Berlijn Tegel. De Embraer 190 zat stampvol. Ik had stoel 8D met voldoende beenruimte. En had de enige lege stoel van het vliegtuig naast mij. Wij zouden vertrekken vanaf B32. Dus een klein stukje lopen over het platform naar ons vliegtuig.

Het was nog volop winter (-8 C op dat moment) de stewardess die ons welkom heette stond te bibberen van de kou op haar pumps. Ik vroeg haar of ze geen KLM blauwe UGG’s had? Nee, dat had ze niet en dat mocht ook niet van haar KLM-bazen. Tijdens de vlucht vertelde ze mij nog dat ze haar voeten had opgewarmd door de witte warme doekjes in een plastic zakje op haar voeten te leggen.

Het vliegtuig vertrok bijna op tijd (10 minuten na acht uur) na op het de-icing platform ontdaan te zijn van sneeuw en ijs door maar liefst 4 de-icing units van de KLM. De service aan boord bestond uit een sandwich en een klein appelflapje, een bekertje koffie (leuk bekertje in KLM-stijl) en een glaasje water. Ruim op tijd (10 minuten te vroeg) kwamen wij voor de aangekondigde aankomsttijd op Berlijn Tegel aan.

Mijn waarderingen: vlucht en service een 9! Maar KLM schaam je dat je niets voor de warme benen en voeten van de stewardessen doet!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen