KLM: Amsterdam - Hongkong, 14 september 2013

20 september 2013

Op 14 september 2013 vloog ik met de KL 889 van Schiphol naar Hong Kong. Het online inchecken thuis was weer eens niet helemaal gelukt. Ik kreeg uitsluitend een confirmatie dat ik was ingecheckt maar geen boardingpass. Dat was echter op Schiphol snel opgelost. En kon ik naar de KLM Crown lounge.

De vlucht vertrok op de geplande tijd van 21.25 uur van E17. Na een lange taxirit vertrokken wij in Noordelijke richting van de Polderbaan. Ik had een Economy Plus stoel (10C) in de B747 Mixed Configuration (PH-BFW). Al snel na vertrek kwam het eerste flesje wijn met de amandelnootjes. Daarna gevolgd door het diner. Chinese vis met rijst (Eventueel Westerse kip). Volgens de stewardess was dit nieuw. Eerlijk is eerlijk het was vis met smaak en goed te eten. Uiteraard was de maaltijd weer vergezeld met een volgend flesje wijn. Ik heb direct mijn complimenten aan haar overgebracht waarmee ze naar eigen zeggen weer heel blij was en het aan de KLM zou doorgeven.

De stewardess was van rijpere leeftijd (herintreder?): vriendelijk, correct, noemde zelfs mijn naam, maar tegen bepaalde passagiers ook heel streng. Na de maaltijd nam ik koffie met een groot glas cognac om te proberen wat te slapen. De cognac had effect. De film “Borgman” van Alex van Warmerdam heb ik gedurende de vlucht 3 keer moeten her-starten om hem af te zien. Ik vond er niets aan en heb ook niet de verwachting dat de film als Nederlandse inzending voor de Oscars een prijs zal winnen. De kwaliteit van de schermpjes is overigens prehistorisch. Dat verwacht je anno 2013 toch niet meer. Volgens zoon de spotter was de B747 slechts uit het jaar 2000.

Ergens ’s nacht werd mij nog een ijsje gepresenteerd. Dat was lekker maar ik kan mij niet herinneren hoe laat dat was. Twee uur voor de landing kregen wij het ontbijt met voldoende koffie. Ook weer prima te eten. De vlucht duurde uiteindelijk een kleine 11 uur. We kwamen keurig op tijd aan.

We vertrokken in Nederland met 14 graden Celsius in de regen en landden op Hong Kong met 31 graden en ook in de regen. Na een hartelijk afscheid van de stewardess begon mijn vier uur wachten op mijn doorverbinding naar Auckland met Air New Zealand. De KL 889 verdient een 9.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019