KLM: Amsterdam - Johannesburg, 22 december 2010

22 december 2010
Vlucht KL 591 vertrok ongeveer 45 minuten te laat, maar dit had alles te maken met de sneeuw die het vliegverkeer in Europa parten speelde. Bij het inchecken stond in de vertrekhal een lange rij voor de veiligheidscontrole, er zat onvoldoende doorstroom in wat het boarden vertraagde. Op dit punt zou verbetering op zijn plaats zijn, maar de veiligheidscontrole wordt niet door KLM zelf gedaan.

De veiligheidcontrole op Schiphol werd grondig uitgevoerd en vloeistoffen moesten apart worden getoond. Overigens op de terugreis vanuit Johannesburg stelde de veiligheidscontrole weinig voor. Je vraagt je als passagier dan ook af waarom het in Nederland zo overdreven gebeurt en in andere landen, in dit geval Zuid-Afrika, niet.

Eenmaal aan boord genoot ik in de business class van een prima vlucht, een ruim aanbod aan speelfilms, een prima maaltijd van restaurant de Librije en een paar glazen Chileense wijn. Ook het cabinepersoneel was uitstekend. Vrolijk, geïnteresseerd en behulpzaam, zonder opdringerig of amicaal te zijn.

Onderweg naar Johannesburg was de Boeing 777 in staat om iets van de vertraging weg te nemen. Gedurende de gehele reis was de bediening constant en zeer goed te noemen, terwijl het vliegtuig helemaal vol met passagiers zat.

Ik geef deze vlucht een 8,5.

Naam bekend bij de redactie

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020