KLM: Amsterdam - Kopenhagen, 12 januari 2012

21 januari 2012

Op 12 januari 2012 vloog ik met de KLM vanuit Amsterdam naar Kopenhagen. Ik was ongeveer twee uur voor vertrek op Schiphol aanwezig en had thuis al online ingecheckt. Door het online inchecken kon ik op Schiphol direct doorlopen naar het bagage drop off point in vertrekhal 2.

Tot mijn grote verbazing moest je hier zelf met behulp van een machine je koffer inchecken en labelen. Ik vond dit eigenlijk wel een grappig systeem, en het werkte ook goed. Ik heb eigenlijk nog nooit eerder van zo'n soort systeem gebruik gemaakt.

Na deze snelle incheckprocedure ben ik meteen door de veiligheidscontrole gelopen op weg naar het vliegtuig. Vlucht KL 1133 naar Kopenhagen zou rond 16.50 vertrekken en het boarden zou ongeveer 30 tot 40 minuten van te voren beginnen. Na de veiligheidscontrole te hebben gepasseerd, wat overigens ondanks de lange rij erg snel verliep, heb ik nog een koffie gedronken en ben vervolgens naar de gate gelopen.

Eenmaal aangekomen bij de gate werd er snel genoeg begonnen met het boarden van deze Embraer 190 van KLM Cityhopper. De boarding procedure verliep erg snel en het personeel aan boord was ook erg vriendelijk. Na het boarden verlieten we een paar minuten te laat de gate waarna we, na nog een paar minuten te hebben getaxied, het luchtruim verkozen.

Aan boord van deze Embraer 190 had ik plaats genoeg om comfortabel te kunnen zitten. Ik had trouwens een windowseat in het economy gedeelte van de cabine. We kregen een hapje en een drankje onderweg geserveerd, meer is ook niet nodig op een vlucht van een uurtje.

Na ongeveer 50 minuten gevlogen te hebben begonnen we alweer aan de landing, die overigens erg soepel verliep. Eenmaal aan de grond konden vrij snel terecht bij de gate, waardoor het uitstappen ook snel verliep.

Conclusie: deze vlucht is me prima bevallen, alles verliep soepel en snel. Bovendien was het personeel aan boord vriendelijk. Deze vlucht krijgt van mij een 8,5.

Z.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021