KLM: Amsterdam - Kopenhagen, 30 mei 2013

3 juni 2013

Op 30 mei vloog ik met de KL 1129 van 12.40 uur van Schiphol naar het vliegveld van Kopenhagen (Kastrup). De B737-700 was afgeladen. Ik had stoel 7C (Economy comfort (+10 Euro) zonder oranje hoofddoekje.

Vlak bij mij (6C en 7D) zaten mensen met krukken. Ik vind het eigenlijk best raar dat semi invaliden aan het gangpad geplaatst worden. Zij zullen in geval van evacuatie zeker de boel ophouden, omdat de krukken in de bagagebakken worden opgeborgen. Volgens de purser waren hier geen voorschriften voor en mocht het. (Is dat zo, wie heeft er eventueel andere informatie?)

Op 6D zat een boze meneer die bij binnenkomst in het vliegtuig een handval vieze papieren zakdoeken in het vliegtuighalletje gooide. Daar was de purser (terecht!) niet van gediend. De purser ging in discussie met de meneer totdat we werden weggeduwd van gate C16. Nadat we de lucht in gegaan waren, ging de discussie verder. De purser hield vol totdat er een soort van excuses kwam (Stoer! De meneer in kwestie was zeker twee keer zo groot als de purser).

De catering bestond uit het zakje met zoutjes of de appelkoek vergezeld met een drankje. Uiteraard was er in de korte vlucht ook nog tijd gevonden om de “KLM Tax free articles” te verkopen. Zoals gebruikelijk was de belangstelling hiervoor weer minimaal!

Vijf minuten te laat, waar ruimhartig door de gezagvoerder zijn excuses werden aangeboden, landden wij op Kastrup om aan de A-pier aan te leggen op nummer 21. Mijn aansluiting stond op A11 wat de overstap gemakkelijk maakte. Je hoeft dan niet door het hele winkelcentrum van het vliegveld heen. De vlucht krijgt een 8.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020