KLM: Amsterdam - Los Angeles, 23 februari 2014

10 maart 2014

Op zondagmorgen 23 februari vertrokken wij voor onze vlucht naar Las Vegas via Los Angeles met de KLM. Bij aankomst op schiphol konden wij op de vertrekborden al vernemen dat de vlucht met een uur vertraging zou vertrekken. Gelukkig hadden we 3 uur overstaptijd in Los Angeles dus dat zou geen probleem moeten zijn. Bij aankomst bij de gate stond het vliegtuig al klaar en werden de koffers al ingeladen, de vertraging zou dus waarschijnlijk niet meer dan een uur worden.

Toen iedereen goed en wel zijn plek had gevonden sprak de piloot de passagiers toe over de reden van de vertraging. Uiteindelijk vertrok het vliegtuig met ruim een uur vertraging van de gate en waren we het tweede toestel dat vanaf de Kaagbaan mocht vertrekken. Na ongeveer een uur kregen we onze maaltijd. Niet iets wat ik gewend van de KLM. Wij zaten niet ver achter in de rij van het vliegtuig maar toch was er geen keuze meer van de maaltijd. Wat we kregen was een smurrie van rijst met vet kippenvlees in ketjap en boontjes. Niet lekker en vooral dat vette vlees kon ik niet begrijpen. Het toetje was wel lekker.

De rest van de vlucht hebben we de bemanning niet of nauwelijks gezien, ook in de keuken waren ze niet te vinden. Op een gegeven moment gingen passagiers zelf maar drank in de keuken halen en toen was er een stewardess die wat water ging uitdelen. Daarna waren ze weer uren weg. Maar waar ze zaten? Op zo'n lange vlucht van 11 uur verwacht ik echt wel wat meer drinken onderweg.

Ongeveer anderhalf uur voor de landing kregen we de tweede maaltijd. Ook weer een beetje iets vaags. Een doosje met een soort deegstok waar tomatensaus overheen gegoten was, daarnaast nog een salade en wat fruit. Uiteindelijk had de piloot wat wind mee en kwamen we een klein half uurtje later in Los Angeles aan. Ik geef deze vlucht een 7.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021