KLM: Amsterdam - Mexico City, 1 november 2013

14 februari 2014

Op 1 november 2013 hadden wij onze vlucht naar Mexico City met onze blauwe trots. Het inchecken 's ochtends op Schiphol verliep vlot en gemakkelijk. Na het inchecken nog even lekker een en ander gekocht om vervolgens naar de gate te lopen. Onze B747 Combi stond daar al klaar en wij mochten meteen doorlopen het vliegtuig in.

Het toestel zat helemaal vol, zo propvol dat het een gedoe was om onze handbagage nog ergens te stallen. Gelukkig hielpen de KLM dames ons en hadden wij uiteindelijk een kastje voor ons zelf. Persoonlijk vind ik de stoelen bij de KLM wat smalletjes of ik ben gewoon te breed. Dat is denk ik heel persoonlijk en ik vergelijk het altijd met Aziatische airliners (misschien ook maar niet meer doen).

Wij vertrokken 10 minuten voor tijd en met een goede vaart tijdens het taxiën, zaten wij voordat wij het wisten hoog in de lucht. Na ongeveer 40 minuten komen ze altijd langs met het vertrouwde nootje & drankje! Dit is altijd het moment om even weer te ontspannen en even samen te genieten van het moment. Al vrij snel kwamen de dames langs met ons diner. Ik had gekozen voor een a la carte menu (vooraf online besteld) Mijn indonesische rijsttafel was echt goed en heerlijk.

Na het eten, flesje wijn besteld en een film aangezet (gewoon een Nederlandse film) Wat gaat de tijd dan toch lekker snel als je 3 Nederlandse films kijkt. Ondertussen gingen de luikjes (verplicht) dicht en werden de lampen gedimpt. Langzaam vlogen wij de avond in en was er gewoon veel rust en gezelligheid aan boord! Wij zaten op stoel 22 BC ( naast de trap omhoog ) en daardoor creëer je echt je persoonlijke omgeving.

Anderhalfuur voor de landing kwamen er nieuwe cabinemedewerkers ons ontbijt/avondeten serveren. Lampen gingen aan en wij allen gingen ons ook klaarmaken voor de landing. Rond 22 uur 's avonds vlogen wij laag over Mexico City en met een spectaculair uitzicht mochten wij na 12 uur landen op City Airport.

Een zeer fijne (bijna gezellige) vlucht en geef alles dan ook een DIKKE 9.

R. Azzaro

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021