KLM: Amsterdam - Milaan, 4 april 2014

8 april 2014

Op vrijdag 4 april vertrokken met de KL1635. De vlucht wordt uitgevoerd door de PH-BXK (737-800) en ik heb tijdens de vlucht stoel 7a direct achter de economy comfort rij. Na aankomst op Schiphol mijn koffer afgegeven via de selfservice automaten omdat deze incheckbalie dichterbij lag dan de priority check-in. Opmerkelijk dat er dan op je bagtag nog het woordje priority gedrukt wordt. Geen mens die dat waarschijnlijk gaat zien tijdens het laden of lossen van bagage.

Vlucht vertrekt vanaf gate D71 en 10 minuten voor vertrek zijn alle passagiers aan boord en is het toestel klaar voor vertrek. Wel is van meer dan de helft van de economy-passagiers de handbagage aan de boardinggate alsnog doorgelabeld en in het ruim gestopt. Na een kleine vertraging wegens druk vertrekkend verkeer op Schiphol taxiën we om 21.10 uur richting de Aalsmeerbaan waar 5 minuten later het gas erop gaat en we vlot het luchtruim kiezen.

Vluchttijd voor deze vlucht naar Linate, de stadsluchthaven van Milaan, is 1 uur en 20 minuten. Al snel gaat het bordje riemen vast uit en begint de crew aan het uitdelen van drankjes en snacks. Tot mijn verbazing is de snack alweer in omvang geslonken en bedraagt het nu nog een klein zakje chips of een 2-haps koekje.

Ik zie elke 2 maanden de omvang van de snack achteruit gaan. Daar waar er nog niet zo lang geleden een sandwich werd geserveerd kreeg je daarna een suikerwafel, toen een stroopwafel, een stroopwafel mini om uiteindelijk uit te komen bij een ecologisch verantwoord koekje dat in 2 mini-hapjes op is. Om me heen al "Ryanair-achtige" taferelen waar mensen hun eigen broodjes en chips beginnen mee te nemen. Voor niet FB-members die ook al moeten betalen voor hun ruimbagage begint KLM wel heel erg op een lowcost-airline te lijken...

Om 22.20 uur wordt, na een rustige vlucht, de landing ingezet om via een ruime boog om Milaan heen uiteindelijk vanuit zuidelijke richting aan te vliegen op de landingsbaan van Linate. Na een korte taxierit parkeren we aan gate 18 en al snel staan we bij de bagageband onze bagage op te wachten. Het prioritylabel van KLM zorgt er niet voor dat onze bagage als eerste op de band ligt maar als voorlaatste...

Al met al een vlotte veilige vlucht. De magere snack, mijn niet priority koffer en het ontbreken van enig boordentertainment zorgt voor een 6.5.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021