KLM: Amsterdam - New York, 8 maart 2014

24 maart 2014

Op zaterdag 8 maart vertrokken vanaf Schiphol naar New York JFK met Delta Airlines vlucht DL9348 welke werd uitgevoerd door partner KLM met een B777-200. Inchecken had ik thuis al online gedaan dus bij aankomst op Schiphol direct naar de self-service balie om mijn eigen koffer in te checken. Ik moet zeggen, een kind kan de was doen want moeilijk is dit zeker niet.

Eigenlijk een geniale zet van de luchtvaartmaatschappijen want zeg nou zelf, een product verkopen terwijl je de passagier zelf al het werk laat doen dat is toch de ideale manier om op personeelskosten te besparen? Mij hoor je echter niet klagen, ik doe alles liever zelf dan dat ik achter in een lange rij moet aansluiten om vervolgens een uur lang in diezelfde rij schuifelend mijn beurt te moeten afwachten om in te checken.

De veiligheidscontrole bij de gate ging zoals meestal bij KLM voorspoedig en ondanks dat vlucht stampvol zat vertrokken we stipt op tijd. De bediening tijdens de vlucht was goed en het eten (een lekkere rijst met kerriekip maaltijd) smaakte mij uitstekend. Ik weet dat er veel gemopperd wordt dat de service van KLM zich niet kan meten met die van de Midden Oosten carriers maar ik moet eerlijk zeggen dat ik KLM zeker de laatste jaren echt wel weer ben gaan waarderen, zeker in vergelijking met de Amerikaanse maatschappijen waar de service meestal nogal ‘robotachtig’ en nogal ‘gemaakt’ is. Nee hoor, geef mij dan maar de Nederlandse manier van omgaan met de passagiers, nuchter en met ruimte voor een vriendelijke lach en wat humor als dat zo uitkomt.

Later in de vlucht kwam de bemanning nog rond met een heerlijk ijsje en ongeveer anderhalf uur voor de landing in New York kregen we nog een Pizza-snack en wat te drinken. Na een voorspoedige vlucht een rustige landing in New York, alleen het taxiën naar de gate duurde vrij lang want we moesten eerst de hele luchthaven rond rijden en daarna nog wachten tot onze gate vrij was.

Aangezien ik een korte doorverbinding had kreeg ik van Delta Airlines een prioritycard voor de immigratiecontrole wat inderdaad supergoed werkte (dat had ik in het verleden wel eens anders meegemaakt op JFK). Mijn bagage lag korte tijd later ook al op de band dus deze reis verliep bijzonder voorspoedig. Ik geef Delta Airlines (en haar partner KLM) dan ook een dikke 8 voor deze vlucht!

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021