KLM: Amsterdam - Paramaribo, 14 november 2013

25 november 2013

Zoals altijd online ingechecked. Op Schiphol was de bagage drop-off snel. Ook de doorgang bij de douane vlot door de aparte Skypriorityrij. Een uurtje in de lounge koffie gedronken en toen naar het toestel. Een B747-400 City of Lima. Vol verwachting, want hoe zou de business class eruit zien?

Bij de gate was het druk. Er waren geen zitplaatsen meer dus liepen we door naar de ingang van de slurf. Even later ging die open en waren we als een van de eersten aan boord. De crew stond zelfs nog de nieuwe cabine te bewonderen. We zaten op 3J&K, op het hoofddek. Een prettige, ruime cabine. Contact met de crew was gelijk leuk: iedereen was een beetje opgewonden.

En terecht. De nieuwe business class is prachtig. Mooie kleuren. Een stijlvol design. En het comfort is er grote stappen op vooruit gegaan. Overal om je heen logische vakjes en opbergplekjes. Ruimte om je schoenen neer te zetten en een plaatsje voor je handbagage onder je voetenbank. De voetenbank zit in de wand voor je stoel, onder het beeldscherm. Hij is klein, maar handig om je voeten op te zetten als je makkelijk wilt zitten, en groot genoeg als je er je voeten wilt leggen, mocht je willen slapen.

De stoel kan in alle standen zoals de oude stoel dat ook kon. Maar drie belangrijke verschillen: ten eerste kan de stoel helemaal plat. Dat werkt een goede paar uur slaap natuurlijk enorm in de hand. Ten tweede staan de stoelen allemaal iets van het gangpad af. Dat geeft meer privacy per stoel. En ten derde: de rijen zijn gescheiden door kunstofwandjes. Hierdoor heb je veel minder geluidsoverlast van je buren. En dat is een enorm pluspunt!

Als je samen reist is het ook iets anders dan voorheen. De "tweetjes" verspringen iets. Daardoor zit je niet schouder aan schouder met je buurman. Het zal wel iets meer privacy geven. Maar wij reisden samen. De verspringing stond een goed gesprek en een gezellige reis niet in de weg. Kortom: de nieuwe cabine voelt als een flinke upgrade.

Eten en drinken waren als vanouds uitstekend. Uitgebreide lunch, halverwege broodjes kroket, warme speculaas, kaasblokjes of ijs. En voor de landing een lekkere lichte maaltijd. Alles vergezeld van heerlijke wijntjes en uitstekende service.

Na landing gingen we als eersten van boord en waren we snel op weg. Het Suriname avontuur kan beginnen. Maar eerlijk is eerlijk: na deze heenreis kijken we al uit naar de terugreis.

KLM krijgt voor deze reis een dikke 10.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019