KLM: Amsterdam - San Francisco, 8 maart 2013

19 augustus 2013

Op 8 maart vlogen wij met de KL605 van 0950u naar San Francisco voor een welverdiende vakantie in Californië. We waren netjes op tijd op Schiphol, omdat we het altijd leuk vinden om nog een beetje rond te lopen, te ontbijten en te kijken naar alle verschillende mensen en vliegtuigen die op een luchthaven samenkomen. Gelukkig was iedereen op tijd aan de gate en daarbij verliep het boarden ook netjes en soepel. Het personeel aan de gate was zeer vriendelijk. Iedereen was dan ook tijdig aan boord, waardoor we netjes op tijd konden vertrekken.

De vlucht zelf werd (gelukkig) uitgevoerd door een MD-11. Waarom gelukkig? Omdat de passagiersversie van de MD-11 steeds zeldzamer wordt en omdat KLM de enige maatschappij ter wereld is die nog lijndiensten uitvoert met de MD-11. Helaas worden het er steeds minder omdat ze vervangen worden door o.a. de Airbus A330-300. Daar komt bij dat ik persoonlijk de MD-11 comfortabeler en ruimer vind dan bijvoorbeeld de Boeing 747-400. Na een korte taxierit van gate F-02 naar de kop van baan 36C (Zwanenburgbaan) en een soepele take-off waren we dan echt onderweg naar het zonnige Californië.

De vlucht zelf was zeer aangenaam, de stoelen waren prima en ook de beenruimte. Op deze vlucht was het personeel ook zeer vriendelijk en kwam men regelmatig langs met hapjes en drankjes. Ook moet ik zeggen dat de warme maaltijd zeer goed te eten was, sterker nog, het was zelfs lekker. Omdat vrijwel de hele vlucht bewolkt was onderweg vanwege winterweer in Europa en het noordelijk deel van de VS, hebben we helaas weinig kunnen zien. Gelukkig heeft KLM een heel scala aan films, series, games en muziek in haar assortiment. Hierdoor, en natuurlijk door het vriendelijke personeel, was het een zeer aangename vlucht.

Eenmaal aangekomen boven de staat Oregon begon het wolkendek open te trekken, hierdoor hadden we het laatste gedeelte van de vlucht wel mooi uitzicht op het landschap onder ons. Eenmaal in de buurt van San Francisco aangekomen, bogen we af richting de oceaan met een fraai uitzicht op de Golden Gate Bridge aan de linkerzijde. Daarna een bocht naar links die ons over de stad bracht, met wederom een mooi uitzicht, vlogen we richting de baai. Eenmaal boven de baai een bochtje naar rechts en een stuk rechtdoor over de San Mateo Bride en tot slot twee bochten naar rechts waarna een zachte landing volgde op SFO.

Het uitstappen verliep zeer vlot en bij immigratie bleek dat wij de eerste vlucht waren die was binnengekomen. Hierdoor was de wachttijd maar een kleine 15 minuten. Inmiddels stonden onze koffers al naast de band en kon onze vakantie in het warme Californië beginnen.

Deze vlucht en alles eromheen geef ik een dikke 10! Op Schiphol verliep alles soepel, snel en zeer vriendelijk (wat ook wel eens anders is). Ook aan boord dit keer een zeer vriendelijke crew en een comfortabel vliegtuig. San Francisco is een zeer overzichtelijke luchthaven en alle formaliteiten waren snel achter de rug. Dit heeft natuurlijk wel als reden dat we de eerste vlucht uit Europa waren.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019