KLM: Amsterdam - Stockholm, 11 oktober 2007

11 oktober 2007
Voor een zakentripje naar Stockholm nog snel een ticket Amsterdam-Arlanda gescoord. Jammer dat je met KLM alleen goedkoop kunt vliegen als er meer dat 3 nachten in je verblijf zitten. De ene dag heen (KL 1109) en de volgdende terug (KL 1118) is dan een dure grap. De heenvlucht was echt no nonsense.

Gewoon op tijd vertrokken en op tijd op Zweedse grond. Deze keer een erg smakelijk broodje gehad, da's ook wel eens anders... Heen ging met een 737-400. de kist had nog de oude kleuren aan de buitenkant, dus ik was al bang dat de binnenkant er ook niet uit zou zijn, maar viel reuze mee. Het interieur was wel vernieuwd: plezierige stoelen met een redelijk zitcomfort.

De stoelpitch voel me niet tegen.Ik zat op rij 6A, direct achter de business class. Verder weinig bijzonderheden, de vlucht was ongeveer 3/4 vol, dus de meeste middenstoelen (gelukkig ook 6B) waren leeg. Dan heb je net iets meer leefruimte.

Terug ging het ondanks de berichten bij het online inchecken, niet in een 737-400 maar in en 737-800. Het betere werk. Sowieso was het toestel nog niet voor een kwart vol, maar ook de bediening was echt goed. Weer smakelijk brood, en je mocht zoveel eten als je wilde. Kwam me goed uit, want ik hed nog niet gegeten...en dus lekker rustig: 6 stoelen (heel rij 5) voor me alleen. Ik moet wel zeggen dat dat stoer lijkt, maar aan 5D-F heb je natuurlijk niets.

Vertrektijd zou zijn 20.40, maar om 20.25 waren we al klaar, en mochten we direct weg. OOk de vluchttijd was korter, dus bij elkaar waren we niet om 22.45 aan, maar om 22.05 en da's lekker aan het eind van de dag. Prima vlucht dus, heerlijk rustig en onverwacht snel!

Voor de heenreis geef ik een 7, terug is mij een 9 waard.

W.J. Wezeman

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020