KLM: Amsterdam - Stockholm, 21 juli 2006

21 juli 2006
Voor het Europees Kampioenschap American Football U21 was ik als scheidsrechter uitgenodigd om dit toernooi in Stockholm te begeleiden. Om de kosten laag to houden heb ik vroeg geboekt en kon ik een tarief van 228 euro (incl tax/toeslagen) vastleggen. Bij het online inchecken had ik al gezien dat de vlucht erg vol zat. Als FB-gold member wordt je wel altijd de eerste paar rijen achter de Europe Select Klasse gereserveerd zodat je niet al te ver achter in het toestel zit.

Met een thuis uitgeprinte boarding card voor stoel 5c meld ik me bij de gate. Gebruikmakend van de priority lane kan ik makkelijk en snel naar voren. Een kleine verrassing als mijn boarding card niet wordt geaccepteerd maar dan realiseert de grondstewardess zicht dat er een aantal mensen zijn geüpgraded. Ik ben 1 van de gelukkigen. Opeens vind ik mezelf op stoel 3C van deze Boeing 737-400. Het is nog een uitvoering met de wat oudere maar toch comfortabele stoelen.

Europe Select op een 2 uur durende vlucht is toch beter dan in Economy. zodra de captain het veilig vind voor de stewardessen klinkt er een belletje en gaan de dames direct rond met iets te drinken. Europe Select heeft deze vlucht 4 rijen met in totaal 21 stoelen. Er zijn er maar 10 bezet dus het is lekker rustig in tegen stelling tot Economy welke tot de laatste stoel vol zit. De keuze voor de maaltijd is tussen een Thaise sateh of een pizza snack. De sateh klinkt goed en dat is het ook. Samen met een salade en als alles weer is opgehaald een lekker Ben & Jerry´s ijsje is de service compleet.

De vlucht zelf is niet bijzonder. Geen gekke dingen voor, tijdens of na het vliegen. Geen vertraging, koffer gewoon aangekomen en de landing zoals uit duizenden. Door het klein aantal mensen in de Europe Select was er een gezellige sfeer. De stewardess had alle tijd en ook zin in een praatje.

Ik heb dus een aangename vlucht gehad zeker door de upgrade.

Cijfer: 8,5

R. Lenoire

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020