KLM: Amsterdam - Stockholm Arlanda, 25 november 2012

24 december 2012

Zondagavond 25 november vertrok ik met de KL1121 om 20.50 uur (B737-700, stoel 4C) van Amsterdam naar Stockholm. Het vliegtuig was erg goed gevuld met veel Zweden die blijkbaar SAS niet heel erg meer vertrouwden. De stoel naast mij bleef als een van de weinige stoelen leeg. De rijen business class waren ook helemaal vol. Dus de KLM zal wel iets over gehouden hebben aan deze vlucht.

We vertrokken van gate D73. Wat een rare indeling heeft Schiphol daar weer van gemaakt. Wel leuke tafels met stroomvoorziening voor PC’s etc. maar die ruimte kan je dan pas weer in als je de boardingcard al hebt laten checken en je bijna het vliegtuig in moet. De wachtruimte voor de controle van de boardingcards is veel te klein. (NIET goed over nagedacht!)

De vlucht vertrok 10 minuten te laat vanwege uitgelopen schoonmaakwerkzaamheden. Eenmaal aan boord begon er eerst een Zweedse mevrouw (type Trol) moeilijk te doen dat ze naast iemand anders wilde gaan zitten omdat ze anders niet durfde te gaan vliegen (zucht, regel dat dan bij het inchecken aan de balie of de automaat). Na dit probleempje nam de purser het woord. “Dames en heren wilt u geen pinda’s eten want een van onze gasten is allergisch voor pinda’s”. En ik maar denken dat de allergie alleen met het nuttigen van pinda’s te maken had. Weer had ik wat geleerd die avond. Ik vroeg de steward of dit nu vaak voorkomt. In zijn 19-jarige carrière had hij dit pas twee keer meegemaakt.

De vlucht ging snel, onderweg een broodje kipfilet met kerriedressing, een flesje witte Chileense wijn en een glaasje water. De bemanning had blijkbaar geen zin om nog een keer met koffie en het stroopkoekje rond te gaan. 10 Minuten voor de geplande aankomsttijd landden wij op Arlanda. Wat dat betreft dus een strakke vlucht.

De B737 meerde aan op Terminal 2. Wat een troosteloze terminal is dat. In Nederland zou dat slooprijp heten. Via bus 17 in de vrieskou naar de huurauto’s van HERTZ. Vervolgens naar het hotel naast het B747 hotel. Eenmaal aan de bar kreeg ik een ongelooflijke zin in pinda’s. Niet goed voor mijn dieet maar deze avond moest het op de een of andere manier! De barman liet zich niet onbetuigd.

De vlucht verdient een 7.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020