KLM: Amsterdam - Toulouse, 25 februari 2011

2 maart 2011

Voor de tweede keer in een week op en neer naar Toulouse. Deze keer met KLM Cityhopper, dat rechtstreeks vliegt vanaf Schiphol. Om eens een nieuwe parkeeroptie te testen de auto op Excellence Parking gezet, dat direct aan de vertrekhal grenst. Inchecken ging snel via de incheckautomaat, maar de machine om zelf je bagage in te checken was defect. Daarom maar even langs de balie gelopen.

Na een broodje in de KLM Crown Lounge naar de B-pier gewandeld, waar ons toestel, Embraer 190 PH-EZG, klaar stond. De dame bij de gate meldde ons dat onze groep niet bij elkaar zat, maar dat er wel enkele lege stoelen waren. Derhalve plaatsgenomen op 4C, in de Business Class aan het gangpad.

Omdat het een 2-2 stoelindeling betreft houdt KLM in deze klasse in de E190 geen stoelen vrij, je zit sowieso aan het raam of het gangpad. Een eerdere vliegervaring met Lufthansa, dat wél stoelen vrijhoudt, leert dat die extra ruimte echter wel erg prettig is, zeker in een vrij klein toestel. Maar dat is een kwestie van comfort, echt noodzaak is het niet.

Vlucht KL1311 vertrok om 14.55 richting Toulouse. Kort na de start kwam de cabinebemanning langs met een artistiek doosje, met daarin een aantal koude hapjes. Ook kon er worden gekozen uit diverse drankjes.

De vlucht verliep vlekkeloos en na bijna 2 uur werd de landing ingezet om vanuit het zuiden baan 32R aan te vliegen. Korte tijd later stond ik mijn bagage op te wachten en bracht een busje ons naar het hotel.

Mijn oordeel over deze vlucht: een 7,5.

KJ van Woerkom

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020