KLM: Amsterdam - Vancouver, 1 april 2011

22 april 2011

Vrijdag 1 april vertrokken we om 13.20 uur naar Vancouver. Incheck reeds online gedaan en het droppen van de bagage kon in een keer door. Ook de paspoortcontrole ging vlot: voor Businessclass is een aparte rij. Binnen 20 minuten na aankomst op Schiphol zaten we in de lounge. De intercontinentale Crown Lounge is een paar jaar geleden opgeknapt en een heerlijke ruimte. Groot, goede faciliteiten, zelfs een rookruimte voor de verstokten onder ons! Jammer dat er in plaats van champagne een erg zoete cremant wordt geschonken, daar doe je maar weinigen een plezier mee.

Een uur voor vertrek gingen we naar de E-pier, waar het boarden voor vlucht KL681 al was begonnen. Het was een beetje dringen bij de gate: de vlucht was vol en de passagiers blokkeerden de toegang van de elite/businessclasssectie. De KLM-verantwoordelijke zag dat wij in business vlogen, en begeleidde ons langs de drukte heen, zodat we vlot door security konden en door konden lopen aan boord. Erg prettig en attent!

In de MD-11 probeer ik altijd de stoelen 6G en 6J te kiezen. Je zit er erg privé: niemand achter je, niemand voor je. Een stewardess noemde het laatst de “Loveseat”, dat vond ik wel een leuke! Onze jassen werden aangenomen, we kregen de nieuwe Victor & Rolf amenitykits (zwarte tasjes, grijze inhoud voor de mannen, roze voor de vrouwen) en we kregen een glas champagne in het nieuwe Marcel Wanders glaswerk. Mooie glazen. Sjiek. Vlot na vertrek - keurig op tijd, een cocktail en nootjes. De purser kwam zichzelf vlot voorstellen en het menu met ons doornemen. Vriendelijk, verzorgd, hoffelijk. Anderhalf uur na take-off werd het voorgerecht geserveerd. Volledig vernieuwd: bereid door de koks van de Librije, opgediend in Wanders-servies (zie foto).

Het oogt allemaal erg verzorgd. KLM maakt weliswaar meer gebruik van disposible dan voorheen in Buisness Class: het blaadje, het saladebakje, allemaal van plastic, maar het geheel voelt toch als een upgrade. Eigentijds. De stewardess aan boord vertelde dat er inmiddels een keuze is gemaakt in nieuwe businessclass-stoelen. Daar zijn we natuurlijk erg benieuwd naar!

Want het entertainmentsysteem is vernieuwd, en daar is niets op aan te merken. Met de V&R-kits en het heerlijke eten zijn de stoelen als volgende aan de beurt. Ikzelf vind ze heel prettig zitten, maar niet zo lekker liggen. In de MD-11 heb je in deze stoelen weinig last van anderen, maar op andere plaatsen kun je veel last hebben van andere reizigers. Air France heeft dat zo fijn ondervangen met de shell-seats: die bieden heerlijk veel privacy. Ik ben erg benieuwd hoe en en ander eruit zal zien!

Enfin, na het heerlijke eten hebben we lekker kunnen dutten. Halverwege de vlucht werden broodjes en smoothies uitgedeeld, en voor de landing kregen we een lichte Thaise maaltijd. Business ging als eerste van boord en de bagage was als eerste op de band. 45 minuten na landing zaten we in de taxi. Tja, daar vlieg ik business voor. Perfect dus. Ik wil KLM voor deze vlucht een dikke 9 geven.

R. Picavet

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020