KLM: Antwerpen - Vancouver, 23 december 2011

14 februari 2012

We hadden op de website van KLM een betaalbaar tarief naar Vancouver vanuit … Antwerpen Centraal Station gevonden ! Leuk meegenomen als je weet dat we in Antwerpen wonen! Het inbegrepen treinticket ZWE (Antwerpen Centraal) naar AMS (Schiphol) was voor een zitje in de zogenaamde Beneluxtrein, die in tegenstelling met de Thalys, vrij kon gekozen worden.

We besloten om donderdagavond 22.12 te vertrekken doch dat was buiten de stakende NMBS (Belgische Spoorwegen ) gerekend zodat een opgetrommeld familielid ons naar het grensstation Roosendaal bracht alwaar de - lege - Beneluxtrein ons opwachtte en stipt op tijd vertrok. Op Schiphol aangekomen, roltrap op en naar buiten voor de shuttlebus naar het IBIS-hotel. Een echte aanrader : vriendelijk onthaal, mooi vernieuwde kamer, stevig en lekker ontbijt én klokvaste pendeldienst naar de luchthaven en dit alles voor een correcte prijs.

Het vertrek van onze vlucht KL681 (met een KLM Airbus A330) was voorzien te 13:20 en om kwart na elf boden wij ons aan bij de check-in balies waar wij vriendelijk verzocht werden om…onszelf in te checken. Verliep allemaal heel vlotjes en na afleveren van de koffers, met onze boarding cards in handen naar Gate E7 alwaar we een 15-seconden lange (!) probleemloze security check moesten ondergaan (bodyscan)!

Boarding om kwart voor één zodat we alle tijd hadden om ons comfortabel in onze stoelen 16A/B (Economy Class) te installeren. Voor elke passagier was een dekentje én kussentje voorzien. De configuratie in Y-class is 2-4-2. Er moest een landingslicht vervangen worden en met een kleine vertraging van 25 minuten take-off vanop de Kaagbaan met een geschatte vluchtduur van 9h30min voor de boeg.

Het aperitief werd gevolgd door lunch (smakelijke Pangasius Fish Curry, kaas & crackers, chocomousse als toetje ). Rood wijntje erbij en afgesloten met koffie & brandy. Iedereen had een individueel schermpje in de zetelrug. Het programma-aanbod was zeer ruim en voor elk wat wils. We kregen ook een gratis koptelefoontje aangeboden.

Tijdens de vlucht werd regelmatig met water en fruitsap rondgekomen. Ook was er een ijsje voor de liefhebbers. Na wat matige turbulentie over de Rocky Mountains werd zowat een uurtje voor aankomst een uitgebreide snack geserveerd : pastasalade, pizza en fruitsla. Verse koffie als afsluiter. Vlucht werd afgesloten met een boterzachte landing op regenachtig Vancouver.

Deze vlucht verdient een 9 op 10, niet in het minst wegens de zeer attente crew, die zich in meerdere talen uit de slag wist te trekken. Enkel bij een onverstaanbare Russisch sprekende passagier, werd rondgeroepen of er een passagier was die kon helpen …
De terugvlucht op 3 januari 2012 was van even hoogstaand niveau en werd enkel verstoord door een tiental kleine kindjes die onderling om ter meest decibels produceerden en dit vier uur aan één stuk… We arriveerden ook meer dan een uur te vroeg op AMS en dienden een tijdje in een uithoek te wachten tot onze gate vrij was !

De Airbus A330 is een heel comfortabel toestel en wat opviel is de zg. ‘elbow room’ die men heeft als men een vensterstoel heeft. Een heel verschil met soortgelijke stoelen in de MD-11 waarmee vroeger op deze lijn gevlogen werd. Way to go, KLM!

H. Vermeirsch

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019