KLM: Chicago - Amsterdam, 8 mei 2013

3 juni 2013

Op 8 mei vloog ik met de KL612 met 2 collega’s terug naar Amsterdam vanuit Chicago. De vlucht was 10 minuten voor de geplande vertrektijd van 16.10 uur klaar voor vertrek. Na het hele vliegveld rond gereden te hebben, vertrokken we uiteindelijk om 16.40 uur. We hadden Economy comfort stoelen geboekt. (Stoelen 17 A t/m C). De extra ruimte is zeker zijn geld waard. Je kunt bijna geheel plat liggen. Op rij 17 heb je ook geen passagiers achter je zodat je daar ook geen rekening mee behoeft te houden. De vlucht werd uitgevoerd met een B747 Combi.

Voor vertrek hadden wij de KLM lounge nog aan gedaan. De KLM lounge zit naast gate M8 waar wij moesten vertrekken. Dat is wel heel handig. Op het vliegveld zelf is in terminal 5 geen zak te doen door allerlei verbouwingen (Opening soon…). Op mijn FB goldcard mocht ik één collega meenemen. Voor de tweede collega moesten we $35 afrekenen. Lijkt veel maar een paar consumpties met zijn drieën levert dat op O’Hare zeker een zo hoge rekening op. En nu hadden we een mooi uitzicht en zaten we rustig met een goede borrel en snack.

Het is te merken dat de KLM 747’s oud worden. Een deel van de stoelen om ons heen begaven het. Waardoor noodreparaties door de purser werden uitgevoerd en een aantal passagiers gereschuffeld werden. De purser was uitgerust met een rol oranje KLM plakband om her en der iets aan elkaar te plakken. Uiteindelijk lukte het een stewardess wat hoofdsteunen te wisselen zonder plakband. Zij was duidelijk praktischer dan haar bazin. De beeldschermen en de bediening van het flight entertainment systeem zijn ook niet meer van de kwaliteit die je van tegenwoordig mag verwachten. (De volgende keer in juli a.s. dus maar beter opletten dat ik met een A330 vlieg!)

Bij het instappen meldde zich ook een Braziliaanse vader met twee kinderen. Zij namen plaats op rij 15. De vader had van het begin tot het eind zijn kinderen niet in de hand. Dat was dus zeven en een half uur herrie en gejengel. Dit leidde op rij 16 en 14 weer tot mensen die ook een andere stoel wilde. Nog meer gesleep. Mevrouw de purser riep vertwijfeld “ik heb geen andere stoelen meer”. Uiteindelijk werd een deel van de probleemgevallen opgelost, helaas werd het echte probleem (vader met kinderen) niet aangepakt. De senior purser liet zich helemaal niet zien terwijl er toch wel iets aan de hand was! De bemanning bestond overigens geheel uit (rijpere) vrouwen. De stewardess van ons vak deed haar best maar was duidelijk gelimiteerd in haar mogelijkheden. Mijn suggestie om de kids maar eens in de kast te stoppen vond ze wel een goed idee, de afsluitbare bagage bakken leken haar nog een beter idee. Helaas hebben wij en zij niet de daad bij het woord gevoegd.

De catering was goed en voldoende. Echter de vegetarische pasta was minder lekker dan de rijst op de heenweg. Sla, broodjes, crackers, kaas en dessert waren goed. Het rundvlees van mijn collega’s liet naar hun idee ook aan smaak te wensen over. De wijn, cognac en koffie waren prima. Helaas door de pis vervelende kinderen op rij 15 kwamen wij niet aan slapen toe. Dus de headsets op en maar TV en film kijken. Vlak voor de landing kregen wij nog de ontbijtbox (yoghurt, sinaasappelsap en een muffin) vergezelt van koffie of thee.

Al met al viel deze vlucht mij tegen. Ik geef hem een hele magere 6.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020