KLM Cityhopper: Amsterdam - Kopenhagen, 29 december 2013

18 februari 2014

Op 29 december 2013 was het zo ver: met familie uit Canada naar de world juniors ijshockey. We zouden vertrekken vanaf schiphol en aangezien zij van een internationale vlucht kwamen zouden we elkaar achter de douane ontmoeten. Ik werd in mijn eentje bij Schiphol gedropt en heb eens gebruik gemaakt van mijn paspoort app. Ideaal voor mensen die vaak alleen op vakantie gaan/reizen. Eén klik op het scherm van je telefoon en je kon direct bij je boardingkaart. Zodoende ben ik naar het doe het zelf bagage drop punt gegaan. Als je dat vaker hebt gedaan is het makkelijk om er door te komen. In een kleine 5 minuten stond ik achter de douane.

Na 30 minuten te hebben rond gelopen ben ik richting de gate gewandeld. Ik zou met een Embrear 190 vliegen. Tot mijn verbazing had ik een kleine upgrade gekregen naar economy comfort. Of dit op een vlucht van 1 uur en 30 minuten een verbetering is vraag ik mij af. Na 10 minuten wachten werden we met de bus naar het vliegtuig gebracht. Wat ik altijd probeer is om even een kijkje te nemen in de cockpit. Ook op deze vlucht was dat geen enkel probleem en na een leuk gesprek met de twee heren werd ik uitgenodigd om de laatste 20 minuten van de vlucht in de cockpit te komen zitten (wie zegt daar nou nee tegen?). Ik mocht gaan zitten op stoel 06A aan het raam. Naast me zat een vriendelijke mevrouw die eigenlijk alleen maar met haar boek bezig was.

Na een kleine 10 minuten stegen we dan op. Het weer was prima, met hier en daar wat cummelus wolken. Na een half uurtje kwam een vriendelijk stewardess vragen of dat ik zin had in een snack, een suikerwafel of een zakje chips en natuurlijk wat ik graag zou willen drinken. Na ongeveer een uur vliegen werd het weer een stuk slechter en grijzer onder ons. Op het moment dat ik druk met het weer bezig was werd ik door de gezagsvoerder opgehaald om naar de cockpit te gaan. Ik mocht gaan zitten op de jumpseat en had het uitzicht precies in het midden en kon zo mooi alles overzien. Ik kreeg ook nog een koptelefoon zodat ik mee kon luisteren. Dit was de natuurlijk de beste plaats in het vliegtuig waar ik zat. Na 20 minuten landden we in Kopenhagen en nam ik afscheid van de zeer vriendelijk bemanning.

Deze vlucht van de KLM Cityhopper was zeker een dikke 10 waard!

Ps: in de avond kreeg ik een bericht van een vriend bij de KLM die had gehoord dat ik in de cockpit had gezeten. Zo zie je maar in de wereld van het vliegen gaan verhalen snel.

N. Spierings

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021