KLM cityhopper: Amsterdam - Lyon, 19 juli 2007

19 juli 2007
Donderdag 19 juli vertrok ik per KLM Cityhopper voor een aantal dagen terug naar Frankrijk, om een aantal dagen later per Air France terug te keren. Internet check-in voor vlucht KL1247 Amsterdam-Lyon ging soepeltjes.

Prima uitvinding toch, die mogelijkheid. Vlieg binnenkort met een maatschappij die nog geen ICI kent en dat is toch een gemis. Dit keer ging het prima; in minder dan een minuut ben je verzekerd van een zelf uitgekozen zitplaats en heb je de instapkaarten in je hand.

Het inchecken van de bagage bij het Drop-Off-Point ging snel. Er was
eigenlijk geen rij bij het Drop-Off-Point en ook de security check ging lekker snel.

Op naar gate B24, een busgate voor het vertrek van de vlucht. Met maar 40 tot 50 passagiers is ook dat snel achter de rug. Met de bus vertrokken we naar de parkeerplaats van de Fokker 70 die deze vlucht zou gaan uitvoeren, de PH-KZL.

Ontvangst aan boord was prima. Door wat contacten konden we onze stoelen verruilen voor stoelen in de Business Class, die lang niet vol was. De Fokker 70 raakt enigszins gedateerd, maar voor een vluchtje van deze lengte is het een prima toestel.

Vijf minuten na schematijd werden de motoren gestart, en de piloot gaf keurig een uitleg waarom even gewacht moest worden: het luchtruim boven België was druk. Daar blijkt toch maar uit dat informatie alles is. Goed communiceren is toch een vak!

We vertrokken vanaf de Kaagbaan, dus een korte taxirit. Het mooiste
onderdeel van elke vlucht vind ik toch altijd het begin van de start. Enkele ogenblikken na de start maakten we ons los van de grond en lieten we een prachtig Schiphol achter ons.

Onderweg was het grotendeels bewolkt, maar met voldoende gaten in de
bewolking om het gekrioel op de grond te kunnen zien tijdens deze één uur en dertig minuten durende vlucht.

De CA's voor deze vlucht verdienen een groot compliment. Ze waren
vriendelijk, niet te aanwezig en zeker ook niet te afwezig (gordijntje dicht en de passagiers zien geen stewardess meer, zoals je ook wel tegenkomt). Echte professionals!

Als snack kregen we een dubbel broodje, (ham/kaas) met daarbij een
drankje. Een aardig product voor een vlucht van deze lengte en iets waar je zeker mee voor de dag kunt komen. Helaas hadden we pech en waren er geen extra Business Classmaaltijden beladen...:-)

Keurig op schematijd landden we op de luchthaven van Lyon. Qua omvang niet te vergelijken met Schiphol. Dat zorgde er, samen met het relatief kleine toestel dat niet eens helemaal vol was, voor dat het uitstappen en bagage in ontvangst nemen heel snel gepiept was.

Al met al verdient deze vlucht een 9.

P. Gouw

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020