KLM Cityhopper: Amsterdam - Praag, 7 maart 2013

22 maart 2013

Wij gaan geregeld een lang weekendje weg. Dat betekent voor ons meestal donderdagavond of vrijdagavond vertrekken, en zondagavond weer terug. Deze keer was Praag de bestemming.

De vlucht AMS-PRG werd uitgevoerd door KLM Cityhopper, en deze vlucht was de eerste die we zouden maken met de Embraer 190. Mijn stoel 03F bevond zich in de Economy Class, precies achter het scheidingsgordijntje: alleen de voorste twee rijen zijn bestemd voor Europe Business Class.

Het boarden bij KLM Cityhopper voor vluchten binnen het Schengen-gebied vind ik een aparte bedoening. Mensen die recht hebben op SkyPriority of houders van een Flying Blue-pasje (zoals ik, Silver) mogen als eerste "preboarden". Dat houdt in dat je de rijen voorbij mag lopen, om als eerste in de bus plaats te nemen. Die bus brengt je vervolgens naar het vliegtuig op het platform en met een beetje pech stap je als laatste uit de bus en als laatste in het vliegtuig: weg elite-voordelen. Maar we waren wel als eersten in de bus (dat genoegen neemt niemand ons meer af). Maar als er geen jetway (slurf) is, heeft priority boarding natuurlijk geen enkele zin. Overigens wachtte de bus circa tien minuten voordat de deuren open gingen bij het vliegtuig: blijkbaar was de kist nog niet helemaal gereed voor boarden.

De vlucht verliep zonder bijzonderheden. De crew was vriendelijk, service aan boord prima, met het bekende zakje snacks. Wat me opvalt aan het toestel, is dat het redelijk stil is, zeker op stoel 03F. We kwamen precies op schematijd aan enkonden gemakkelijk en snel van boord.

Deze vlucht verdient een 8!

Naam inzender bij redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020