KLM Cityhopper: Genève - Amsterdam, 5 april 2014

14 april 2014

Na een geslaagde wintersportvakantie vlogen we op 5 april vanuit Genève terug naar Amsterdam. Hoewel ten tijde van het maken van de boeking er een B737-700 was gepland, werd enkele weken voor de vlucht het vertrektijdstip vijf minuten vervroegd en het vliegtuigtype gewijzigd naar F70. Daardoor was het niet meer mogelijk om in de boeking de stoelkeuze aan te passen en werden de stoelen pas bij het inchecken toegewezen.

Na het boarden was er wat gesteggel: gezinnen wilden bij elkaar zitten, wat niet altijd bleek te lukken; de stoeltoewijzing en -keuze had blijkbaar niet voor iedereen goed uitgepakt. De twee (verder vriendelijke) cabin attendants voelden zich niet geroepen om hierbij te bemiddelen...maar ja, het ging om een 'hop' van iets meer dan een uur, dus zo dramatisch was het allemaal niet.

Het boarden startte tien minuten eerder dan gepland en omdat het boarden, het tanken, het laden van de bagage en het papierwerk bijna een kwartier voor schema-vertrektijd waren voltooid, waren we ruim op tijd opgestegen en landden we uiteindelijk 15 minuten voor schema-aankomsttijd op de Zwanenburgbaan.

Het nieuwe kunstlederen interieur geeft deze toestellen een mooie, frisse, moderne look waardoor je je niet in een twintig jaar oud vliegtuig waant. De catering tijdens de vlucht was in orde: een broodje en één rondje drinken.

Prima vlucht die ik waardeer met een 8.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021