KLM: houston - Amsterdam, 6 oktober 2013

9 oktober 2013

Na een heerlijk weekje Houston met de familie was het zondag weer tijd om naar Amsterdam te vliegen. Ik had zaterdag al online ingecheckt alleen deze keer was er geen optie tot een upgrade naar de World Business Class voor een leuk bedrag. Navraag op de luchthaven leerde mij dat de kist niet vol zat en er dus geen aanbiedingen werden gedaan voor upgrades.

De luchthaven van Houston (George Bush International Airport) is niet te vergelijken met Amsterdam. Weinig vermaak, wat fastfood tenten, een bar en wat shops allemaal verspreid over 5 blokken. Omdat ik vroeg was, heb ik toch maar even alles afgestruind om vervolgens aan het raam plaats te nemen van de Lone Star bar met een koud biertje en een hamburger.

De kist (B747 combi, PH-BFP) stond al klaar en om kwart voor drie besloot ik aan boord te gaan. De boardingrij was toen al enigszins opgedroogd en ik kon snel door lopen. Ik had stoel 21c geboekt welke gelijk de stoel is bij de ingang van het vliegtuig (deur 2 links). Beenruimte was hier fantastisch, maar omdat het nooduitgangstoelen waren, waren de leuningen niet opklapbaar en zat de afstandbediening van het uitklapschermpje rechts aan de binnenkant, wat leidde tot ongewenste activiteiten zoals fast forward van de film omdat ik even in mijn stoel bewoog.

Omdat ik op 30 september heen vloog en op 6 oktober terug, verwachtte ik min of meer een nieuw aanbod van films (elke maand toch een nieuw aanbod?) maar helaas waren het dezelfde films en series als op de heenreis. De maaltijden waren goed. De hoofdmaaltijd was uitgebreid genoeg en het ontbijt was een goed gevuld plateau met een warme pannenkoek (?) met ei en kaas, vers fruit en yoghurt.

Tussen de maaltijden door kwamen ze regelmatig langs met sapjes zodat van enige dorst geen sprake was. Kortom een goede vlucht op basis van on time performance en verzorging. Echter de kwaliteit van de economy stoelen mag zeker worden verbeterd! De vlucht krijgt een 7.

Naam inzender bij de redactie bekend.

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019