KLM: Istanbul - Amsterdam, 13 februari 2014

20 februari 2014

Op de 13e februari vloog ik met de KLM van Istanbul naar Amsterdam (KL1614 van 16.45 uur). De vlucht was slecht bezet (ca. 2/3) Iedereen had dus lekker de ruimte in de Economy Comfort op 7D had ik dus aan alle kanten ruimte. De vlucht ging op tijd weg. Het was net of de kist uitelkaar rommelde doordat het verplaatsbare shot tussen de Economy Comfort en Businessclass los zat en zowel door Purser als stewardess niet vast te krijgen was. De B737-800 was dus echt een rammelbak.

Met de aardige purser (die zich overigens keurig met zijn naam voorstelde) had ik onderweg nog een leuk gesprek over de anonieme naambordjes (eigenlijk dus functiebordjes) van de KLM bemanningen. Hij vond het niks en ik vind het ook niets. Het is gewoon super onpersoonlijk. Maar een stewardess die zich ook met ons gesprek bemoeide vermeldde dat het voor de privacy van de dames was. Bepaalde mannen stalken via Facebook de stewardessen. Ik merkte op dat bij de grote Duitse maatschappijen (LH en AB) de dames en heren nog wel een naam hebben. Moet ik de conclusie trekken dat Nederlandse mannen en vrouwen “slechter/meer stalkers” zijn dan Duitse mannen en vrouwen? Leuk voor Luchtvaartnieuws.nl daar eens een artikel aan te wijden. Het “vieze/ongepaste” gedrag van de gemiddelde Nederlandse passagier.

Toch raar dat juist de KLM Facebook, Twitter e.d. zo promoot en binnen een uur antwoord geeft. (hetgeen ook zo is moet ik toe-geven na een recente Twitteractie van mijn vrouw) . Hoe kan je nu nog een compliment (of klacht) over een bemanningslid doorgeven. Ze zijn tenslotte “allemaal” blond, slank, mooi, lang, in het blauw gekleed en heten allemaal cabin attendant! De vlucht was prima, goede service, aardige bemanning en een half uur voor de geplande aankomsttijd aankomen. De vlucht krijgt een 8, onderhoud technisch moet er iets gebeuren aan het ernstig rammelende interieur, verder gewoon hartstikke goed! De KLM meneer de Purser (de heer G.) verdient een compliment. Ik zal hem omschrijven: man met een blauw pak en een bordje met de naam purser!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021