KLM: Istanbul - Amsterdam, 13 mei 2007

13 mei 2007
Met vlucht KL1610 vloog ik op zondagochtend 13 mei op het onchristelijke tijdstip van 5.35 uur richting Nederland. Omdat Istanbul een aantal prachtige uitgaansmogelijkheden biedt, besloten we om direct na het stappen door te gaan richting vliegveld. Uiteraard is het dan wel goed opletten met het nuttigen van alcohol.

We kwamen rond 4.00 uur aan op een uitgestorven Istanbul Ataturk airport en na eenvoudig inchecken konden we direct doorlopen naar de gate. Het viel me op dat het nog tamelijk druk was, ik denk dat de kist voor zeventig procent gevuld was. Had ik niet verwacht, wie wil er nu op zondagochtend naar Amsterdam? Doordeweeks zal het ongetwijfeld nog drukker zijn met zakenreizigers. Voor mij was het wel ideaal, want ik had een fijne nooduitgang plek bemachtigd met naast me nog een lege stoel.

De Boeing 737 zag er vanbinnen beter uit dan van buiten, volgens mij was het interieur onlangs opgeknapt want de bekleding en stoelen zagen er goed uit en zaten prima. Stewardessen waren ook erg vriendelijk zo op de vroege ochtend. De piloot hield zijn praatje, en vertelde dat we binnen ongeveer drie uur en een kwartier weer in Amsterdam zouden zijn. Na deze mededeling zakte iedereen rustig onderuit om drie uurtjes slaap te pakken.

Het weer was perfect, en rustig vlogen we dan ook richting Nederland. De stewardessen kwamen rond met drankjes voor wie daar behoefte in had en al snelde volgde ook de ontbijtbox met een flesje fruitdrank. Ik vond het allemaal prima verzorgd en het smaakte ook goed en vers. Na dit ontbijt probeerde ik ook de ogen dicht te doen wat ook aardig lukte.

Goed aan deze vlucht vond ik dat de gezagvoerder geen enkele keer tijdens de vlucht een update gaf over onze voortgang. Normaal vind ik dit altijd erg leuk, maar als negentig procent van het vliegtuig probeert een uiltje te knappen is het niet echt een aanrader. Op deze manier kon iedereen lekker doorslapen zonder gestoord te worden, en de vlucht verliep ook dusdanig goed dat niemand twijfelde over onze voortgang.

Al met al een vlucht volgens het boekje. Het vliegtuig zag er keurig uit, inflight magazine was redelijk interessant met wat leuke artikelen en het eten was ook prima verzorgd. Geen overdadige hoeveelheden, maar goed, we vlogen natuurlijk gewoon economy. Dit, samen met een aankomsttijd precies op schema en de aardige bemanning, levert een 8 op voor deze vlucht van KLM.

M. Schoonheijm

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021