KLM: Madrid - Amsterdam, 15 augustus 2012

24 december 2012

Na een aantal dagen een training te hebben gevolgd in Madrid, reisde ik de 15e terug naar Nederland. Deze route heb ik de afgelopen jaren frequent gevlogen met Iberia, maar deze keer was er gekozen voor de KLM. Onze Koninklijke opereert samen met andere Skyteam-partners vanaf terminal 3. Dit is een oudere terminal.

Aangekomen bij de incheck balies, moest ik op een automaat m'n boeking ophalen en de instapkaart uitprinten. Hierna kon ik direct m’n ruim bagage afgeven. Omdat er geen mensen voor mij waren was ik gelijk aan de beurt. Ook bij de security check viel de rij erg mee. In totaal duurde alles slechts een minuut of 10. Genoeg tijd om op het gemak te eten en langs de winkeltjes te slenteren. Nadat ik bij de gate was aangekomen duurde het niet lang voordat werd begonnen met het boarden. Zoals gebruikelijk ontstaat er dan gelijk een rij van “heb ik jou daar”. Nadat deze rij was geslonken tot een normale lengte heb ik me aangesloten. Zoals ik al verwachtte zat de Boeing 737-700 goed vol.

Helaas was de persoon naast mij zeer fors. Hij kon z’n eigen benen amper kwijt. Ondanks m'n gangplaats kon ik daardoor niet meer normaal zitten. Niet dat ik nu de gemiddelde breedte heb, maar op deze manier merk je toch dat een 737 een stuk minder breed is in vergelijking met een A319 of A32x. Omdat het toestel nagenoeg vol zat kon ik niet op een andere plaats gaan zitten.

Het toestel ziet er verder netjes uit en normaliter heb ik met m’n lengte van 1,80 m voldoende beenruimte. Opvallend was dat dit toestel was voorzien van overhead schermen, iets wat de -800 en -900 en niet hebben. Nadat alle passagiers aan boord waren kwam een stewardess naar me toe dat er nog een plaatsje voorin het toestel voor me over was. Uiteraard was ik daar zeer content mee.

Na de start was het ritueel zoals gebruikelijk. Glaasje drinken, broodje e.d. ,gezien de vliegduur is hierop niks aan te merken.

Na een lekker tukje te hebben gedaan werd de korte tijd later alweer de daling ingezet en landden we netjes volgens schematijd op Schiphol. Het enige nadeel was dat ik daarna nog een goede veertig minuten heb mogen wachten op mijn koffer.

Al met al een goede vlucht gehad, dat personen de plaats innemen voor twee kan de KLM niks aan doen, maar ze hebben het netjes weten op te lossen. De waardering voor deze vlucht: een 8.

R. van Klaveren

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020