KLM: Neurenberg - Amsterdam, 14 november 2013

1 december 2013

Afgelopen donderdag 14 november, na een paar dagen beurs in Hannover en een bedrijfsbezoek aan Coburg, vloog ik met de KL1888 (18.15 uur) via Neurenberg weer terug naar Amsterdam. Na het korte bezoek aan de lounge (naast de vertrek gate A6) op het vliegveld kon ik vertrekken. Het was een vlucht met een opgeleukte Fokker 70. Het interieur is mooi opgeknapt (was ook hard nodig) en de stoelen zijn nu ook weer prima (leer in plaats van de versleten stof).

Ik had stoel 4C in de Economy Comfort. De ruimte is perfect en je kunt dus goed zitten. De F70 zat vrijwel geheel vol, alleen in de twee rijen Business Class was nog wat ruimte over.

Tijdens de vlucht van slechts 5 kwartier is de service minimaal. Een drankje en een zakje met een soort mini kroepoek. De stewardessen waren erg jong maar hadden er wel zin in. Ze deden hun best er iets leuks van te maken. De vlucht vertrok 5 minuten voor geplande vertrektijd en landde 15 minuten te vroeg op de Aalsmeer-baan van Schiphol.

De Limburgse piloot verstrekte zowel bij vertrek als tijdens de vlucht heel veel informatie (prettig!). De bus stond klaar om ons van het platform naar de aankomsthal te rijden.

Het enige oponthoud waren de 35 (!) stuks handbagage die bij de vliegtuigtrap in Neurenberg waren afgegeven en op een strakke rij op Schiphol werden neer gezet door de groundcrew.

Snel afnemen en snel instappen vanwege de regen. De vlucht was zoals je het altijd zou willen: voldoende ruimte, heel goed op tijd en een aardige bemanning. Dus gewoon een 10: verdiend is verdiend!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019