KLM: Warschau - Amsterdam, 22 juni 2013

24 juni 2013

Op 22 juni 2013 vloog ik met vlucht KL1364 van de KLM van Warschau naar Amsterdam, iets na het middaguur. Het gebruikte toestel voor deze vlucht was een Boeing 737-700. Ik vloog economy class en met stoel 18A had ik een perfect zicht naar buiten en over de vleugel. Ik vind het mooi om de techniek te zien die in de vleugelachterrand is verwerkt. Bovendien gaat deze vlucht vlak langs mijn woonplaats.

Ik vloog vanuit Warschau vanwege het einde van mijn stage als vliegtuigonderhoudstechnicus bij Aeroklub Warszawski. De voorgaande dag was er een vrij groot afscheidsfeest dat lang duurde (tot 05:00 uur) en de take-off stond gepland voor 12:35, hetgeen betekende dat het om 09:30 alweer tijd was om de deur uit te gaan. Uiteraard gaat er op zo’n moment vanalles mis met het vervoer binnen de stad en kwam ik op het laatste nippertje pas aan bij de bagage drop-off. Daar bleek een enorme rij mensen te staan die geen idee hadden waar de rij begon en eindigde. Normaliter vind ik het een grote onzin om een aparte wachtrij te hebben voor mensen die online hebben ingechecked, maar deze keer was ik er erg blij mee. Vanwege mijn online check-in kon ik de chaos omzeilen en stond ik binnen zeer korte tijd aan de andere kant van de douane.

Het boarding proces verliep vrij vlot en de vlucht werd zonder vertraging uitgevoerd. Ik had ruim voldoende beenruimte (met prijsvechters zitten mijn knieen nog wel eens in de rug van de stoel voor me) en de zitplek was prima en zag er schoon uit. Het cabinepersoneel was top! Losjes genoeg om je op je gemak te voelen, professioneel, attent en gemotiveerd. Het was veruit een van de betere cabin crews waar ik tot nu toe mee gevlogen heb. Halverwege de vlucht nog even wat slaap ingehaald en ik waardeer het zeer dat de cabin crew me heeft laten doorslapen toen men (blijkbaar) met de stroopwafels rondging. 

Het inflight entertainment bestond uit vluchtinformatie waarop de vluchtgegevens en topografische positie waren af te lezen en zien. Dit is vrijwel standaard op de 737-700 en ik vind het prettig om de positie bij te kunnen houden. Ik mis dit systeem opzich wel bij de E190’s die deze route ook wel eens vliegen. De maaltijd bestond uit een broodje kaas, welke prima was.

Deze vlucht krijgt van mij een 10. Er is niets, maar dan ook niets wat ik er op kan aanmerken en de cabin crew was een van de betere waar ik tot nu toe mee gevlogen heb.

W. van der Lee

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020