Lufthansa: Amsterdam - Boston, 18 mei 2012

29 mei 2012

Voor een korte trip naar Boston. Ondanks de mogelijkheid om rechtstreeks te vliegen met Delta ook nu weer gekozen voor de verbinding via Frankfurt met Lufthansa. Na het probleemloos doorlopen van een vlotte incheckprocedure, snel door de security en naar de gate. De eerste stretch werd uitgevoerd door een Boeing 737-300. Stoel 2A en 2C.

Ik ben en blijf geen Boeing-fan en ook nu oogde het interieur van het toestel weer klein, benauwd en donker. Leuk detail was dat de purser nog voor de start  iedere business class passagier met naam en toenaam kwam begroeten en even een kort praatje hield. Al snel nadat we op kruishoogte waren aangekomen kregen we onze snack; koude rollade met tonijnsaus, een salade en een wentelteefje met aardbeiensaus als dessert. Niet veel, maar genoeg om je vijftien minuten bezig te houden. De bemanning was erg vriendelijk en efficiënt en de purser kwam na het afruimen weer even langs voor een praatje. Ze vertelde ons dat de Boeing 737’s er bij Lufthansa uit gingen en vanaf volgend jaar allemaal vervangen zouden worden door nieuwe toestellen van Airbus. Fijn.

Na een korte vlucht een mooie landing in Frankfurt op de nieuwe start/landingsbaan. Na kort getaxied te hebben werden we geparkeerd op het platform. Dit is (helaas) bijna altijd het geval met de vluchten uit Amsterdam en we werden met een bus naar het terminalgebouw gebracht. Snel door naar de “Z” terminal vanwaar de vluchten naar de US worden afgehandeld. Onze gate was Z23 en bij aankomst bleek dat onze Airbus A340-300 al klaar stond. Omdat we toch nog ruim anderhalf uur moesten wachten op het boarden besloten we gebruik te maken van de lounge waar wij onder het genot van een hapje en een drankje een mooi uitzicht hadden op de start- en landingsbanen.

Het boarden verliep snel en efficiënt ondanks de grote hoeveelheid tassen en trolleys die mensen mee aan boord namen. Stoel 3D en 3G. De business class, verdeeld over twee compartimenten, zat voor zeventig procent vol en we kregen al snel ons eerste drankje met nootjes. Het toestel zag er van binnen prima uit en behoorde tot de weinige longhaul toestellen van Lufthansa met maar twee klassen aan boord. In ons gedeelte van het toestel was de indeling 2-2-2. Nog voor de start werden door de (senior) purser de menukaarten uitgedeeld, welke al weer snel werden teruggenomen omdat het de menukaarten van de terugvlucht bleken te zijn. Hilariteit. Verder had hij er goed de wind onder, want niets ontging hem en de service verliep dan ook uitstekend.

De start was mooi op tijd en al snel nadat de bordjes “stoelriemen vast” waren uitgegaan werd er weer langsgegaan met de drankjes en werd de tafel “ingedekt” voor de maaltijdservice. Het eten was prima verzorgd, een driegangen keuzemaaltijd. Na het eten gingen de blinds omlaag (we vlogen tegen de klok in en bleven dus in daglicht vliegen) en we hebben nog wat geslapen en genoten van het inflight entertainment system. Verder maakte ook nu weer de bemanning een professionele indruk en was buitengewoon vriendelijk. We werden prima verzorgd tijdens de vlucht en er was altijd wel een stewardess in de buurt. Kortom, we kwamen niets te kort.

Ruim voor schematijd landden we op Boston Logan Airport.

Vliegen met Lufthansa is altijd een plezier dus ook nu weer voor beide vluchten een 8.

E. Booij

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020