Lufthansa: Belgrado - Amsterdam, 18 augustus 2013

22 augustus 2013

De terugweg was met de collega's van Lufthansa. Na een geweldig weekend in Belgrado (wat een aanrader voor de weekendwegtoerist) kozen we rond 14.00 uur het luchtruim voor een vlucht van 1.45 uur naar Frankfurt. Zo sober en nietszeggend het personeel van OS was, zo professioneel was het personeel van LH. De A320 was weer goed gevuld en er was zowaar ruimte voor een klein bakje aardappelpuree (goed gevuld) met een schnitzel. Op tijd arriveerden we in Frankfurt.

Ook dit vliegveld - hoewel erg groot - doet weer aan alsof de architect van Londen Heathrow (terminal 1 en 3) langs is geweest. Oud, onlogisch, rare gangetjes en looproutes etc. Na een lekker Duits biertje konden we om 17.30 uur aan boord van weer een A320 naar Amsterdam. Groot vliegveld of niet, het vertrek was op tijd en ook op tijd kwamen we aan in AMS. Verzorging voor deze 45 minuten was prima en professioneel (wel gehaast maar het was vakkundig en niet afgeraffeld).

Conclusie, hoewel OS (Austrian Airlines) eigendom is van LH en je dit ook ziet aan bijvoorbeeld het soort stoelen in de A320, is het personeel en de snackservice van LH duidelijk een slag professioneler dan OS. De A320 is en blijft een prima toestel en ruimer/prettiger/stiller dan de 737NG, zelfs helemaal achterin. De F100 is fantastisch om mee te vliegen, vooral vanwege de motoren achterin en vanwege het feit dat-ie (net als de MD-80) zo langzamerhand een beetje aan het verdwijnen is. Qua geluid etc. kan-ie eigenlijk niet meer.

Wenen: hoewel OS gebruik maakt van de nieuwste terminal is het ontwerp wat gedateerd en onlogisch met gekke, rare gangetjes. Eenmaal op vertrek/na security is het een prima vliegveld, hoewel letterlijk erg zwart/wit. Frankfurt: oud en gedateerd. Net als Wenen rare en onlogische looproutes. Eenmaal hierdoor is de vertrekruimte ruim en overzichtelijk. Fijne horecagelegenheden met goed Duits bier. Mooi om alle grote kisten naast elkaar te zien op de nieuwe A-gates (A380, A346, B744, B748, A343 en A333 van LH stonden op een gegeven moment naast elkaar). Belgrado: klein overzichtelijk vliegveld maar horeca- en winkelprijzen zijn zoals overal op Europese vliegvelden. Security is ook niet heel secuur (flesje sap kwam er per ongeluk 'gewoon' door). Amsterdam: klaarblijkelijk zijn we in NL verwend met zo'n kwalitatief hoogstaand vliegveld.

BEG-FRA: 7 -> niets bijzonders, wel aardige snack.
FRA-AMS: 7.5 -> professioneel hoe 160 man binnen zo'n korte tijd werden voorzien van alle snacks en drankjes.

F. Lustig

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen