Lufthansa Regional: Hamburg - Amsterdam, 24 juni 2005

24 juni 2005
Deze vlucht geboekt via het internet na vergelijkend warenonderzoek qua tarieven op deze route. Lufthansa kwam hier glansrijk als voordeligste uit de bus. Onze nationale trots de KLM kon qua prijs in zijn geheel niet aan Lufthansa tippen dus de keuze was snel gemaakt. Bovendien was dit mijn kans om eens met een ATR 42-500 te vliegen i.p.v. een jet (in het geval van de KLM een Fokker 70 of Fokker 100).

Vanuit het werk met het openbaar vervoer richting Hamburg Airport vertrokken, van tevoren al op het werk via internet ingecheckt. Bij aankomst op het vliegveld bij de Self Service Checkin de boarding-pass uitgeprint! Credit-Card erin en 10 seconden later een nette board-ing-pass eruit. Beter dan eerst een halfuur in de rij te staan bij een incheckbalie!

Na de security-check te hebben doorlopen richting de bus-gates waar de incheck voor de vlucht al bijna was begonnen. Veel toestellen worden op Hamburg Airport ‘remote’ gepar-keerd op een buffer, zo ook de vlucht naar Amsterdam.

Vlucht was voor ruim negentig procent bezet, veel Nederlandse zakenmensen op terugreis naar Amsterdam. Daar de vlucht slechts een klein uurtje duurt is de inflight catering erg magertjes; er wordt wat te drinken uitgedeeld en er is keuze uit een kleine sandwich kaas of worst. Het toestel zelf zag er piekfijn uit, erg schoon en goede stoelen (leren bekleding) en genoeg beenruimte.

Na een vlucht van exact 55 minuten veilig geland op baan 27 op Schiphol, daar ik aan de rechterzijde zat hierdoor een prachtig uitzicht over Amsterdam. Na een korte taxirit richting de apron konden we uitstappen en 10 minuten later stond ik al op Schiphol Plaza.

Overall cijfer voor deze vlucht: 8

N. Graafland

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020