Lufthansa: Rotterdam - München, 23 augustus 2013

10 september 2013

Vrijdag 23 augustus vertrokken wij voor een huwelijksfeest naar München. Tegenwoordig vliegt Lufthansa twee keer per dag vanaf Rotterdam-The Hague Airport rechtstreeks naar München. De tarieven voor deze vlucht zijn gelijkwaardig aan die vanaf Schiphol. Wij hadden er voor gekozen de avondvlucht (LH 2317) te nemen van 19.00 uur. Na geparkeerd te hebben nabij de vertrekhal van Rotterdam konden we onze koffers afgeven, inchecken hadden we online gedaan.

Het mooie van deze luchthaven is toch wel dat je maximaal 45 minuten voor vertrek nog aan kan komen rijden zonder in de stress te zitten of je de vlucht nog haalt. De security check is ook zo gedaan en dan kan je plaats nemen in de gemoedelijke wachtruimte totdat je opgeroepen gaat worden voor het boarden. Het toestel een Bombardier CRJ 900 kwam even voor half zeven aan taxiën. Om 18.45 uur mochten wij boarden. Ik had stoel 6 a (economy), hiermee zat ik zowat voorin het vliegtuig. De ruimte tussen de stoelen voor zo’n korte vlucht is prima.

Om 19.00 uur vertrokken we vanaf het platform, om vervolgens 5 minuten later het luchtruim te kiezen vanaf baan 06. Niet veel later na de start begon men met het uitserveren van een drankje en een broodje met hierop eiersalade. De bemanning was zeer vriendelijk. Ook uit de cockpit kwam een kort verhaal over de route en de vluchttijd. Hiervoor stond officieel 1 ½ uur. Na een rustige vlucht landden we uiteindelijk om 20.00 uur op München, kortom een half uur voor schematijd. Na een korte taxirit werden we niet aan een gate gezet maar voor de nieuw in aanbouw zijnde uitbreiding van de terminal. Vanuit hier werden we met een bus naar het hoofdgebouw gereden. Met een kleine wachttijd voor de bagage stonden we om 20.30 uur buiten.

De vlucht geef ik hierdoor een 8.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019