Lufthansa: Toulouse - Amsterdam, 24 februari 2011

2 maart 2011

Na een bezoek aan Airbus tijd om via München terug te vliegen naar Amsterdam met Lufthansa. Het inchecken op de kleine luchthaven van Toulouse verliep snel, via één van de incheckautomaten. In verband met het kleine toestel op het eerste stuk, een CRJ900, werd reizigers geadviseerd zoveel mogelijk bagage in te checken. Wie dat niet op de luchthaven zelf deed kon dat alsnog doen op het moment van boarden. Ook werd me gemeld dat er helaas geen lounge aanwezig was op de luchthaven. Jammer.

De bus voor vlucht LH2219, uitgevoerd door Lufthansa Cityline, stond klaar bij gate 32 om de passagiers naar het vliegtuig te rijden. De kist was goed gevuld en gelukkig stond de airconditioning al aan, want op de luchthaven van Toulouse is het standaard oudemensen-huiskamer-temperatuur, alsof de Fransen bang zijn het koud te krijgen. Geldt ook voor hotels daar trouwens.

Mijn stoel voor de vlucht was 2A, aan het raam. Dit was tevens de laatste rij van de kleine Business Class, waarin naast ondergetekende slechts 2 andere passagiers zaten. Zoals op alle Europese vluchten van Lufthansa zit je in Business Class nooit gedwongen naast iemand anders, waardoor er veel persoonlijke ruimte is.

Om 18.20 kreeg het toestel toestemming om op te stijgen en met een laatste blik op de flightline vol Airbussen stegen we al snel boven de wolken voor de korte vlucht naar Duitsland.

Aan boord een koude avondmaaltijd, die overigens erg smakelijk was. Daarnaast werden frisdrank en bier of wijn geserveerd. Ook deelde de cabinebemanning tijdschriften uit als TIME en Newsweek, prima lectuur voor de reis.

Na de landing op München duur de het even voor de parkeerplaats was bereikt, maar daarna was het al snel de bus in naar de terminal, waar ik een half uurtje had voor de volgende vlucht.

Ook daarvoor werd de bus weer gepakt om bij het toestel te komen. Avro RJ85 D-AVRQ stond ons op te wachten en steeg als LH2312 rond 21.00 op richting Amsterdam. Naast een glaasje cola sloeg ik de catering even vriendelijk over.

Net als de vorige vlucht zat ik ook hier Business Class, op stoel 2D. De stoel naast me was leeg, alleen de raamstoel was bezet. Iets voor half elf landde het toestel in dichte mist op de Polderbaan, netjes op tijd.

Mijn algehele beoordeling van deze vluchten bedraagt voor beide een 8,5.

KJ van Woerkom

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020