Malév: Amsterdam - Budapest, 14 mei 2004

14 mei 2004
Vrijdag 14 mei was het plan om met vlucht 663 (14.15uur) van Malév van Amsterdam naar Budapest te vliegen. Door omstandigheden was ik vroeg op schiphol en kon ik dankzij alerte KLM medewerkers via de "wachtlijst" al mee in een op het laatste moment vrijgekomen stoel (business class) van de 661 die om 10.00 uur vertrok.

Betekende een riante tijdswinst! Geen zitplaats in de boeing 737 800 NG was leeg. Ondanks dat heerste er een aangename rust en had de vriendelijke MALÉV cabin crew het volledig in de hand. De standaard informatie mbt veiligheid e.d. werd via een bandje ook in het nederlands (met een onder-de-moerdijks accent) gegeven.

De service was zoals gebruikelijk perfect. Het weer werkte mee, het werd een smooth ride zonder enige turbulentie. Mister Bean deed via de om de drie rijen uitgeklapte LCD schermpjes erg zijn best om de aandacht te trekken maar de passagiers hadden het te druk met de voor airline begrippen ongekend smakelijke lunch. Ondanks een iets later vertrek werd eerder dan gepland geland in Budapest.

MALÉV is een absoluut toppertje en kan ik van harte aanbevelen.

Mijn cijfer voor deze vlucht is een 9

Door: B. Nijssen

PS: Overigens vetrekt vanaf de luchthaven elk kwartier bus 93 naar het dichtstbijzinde ondergrondse station (Köbánya Kispest). Vandaar met de metro (M3) naar het centrum. Duurt ietsje langer maar kost
éénzesde(!) van de prijs van de minibus. Kaartjes zijn overigens in de kiosk in arrival per stuk of per tien te koop. Voor het ritje naar het centrum zijn 2 kaartjes nodig.

Mocht u toch te vroeg op FERIHEGY (spreek uit als verihedz) aankomen dan is er op 5 minuten lopen van de luchthaven een erg leuk openluchtmuseum met een stuk of acht machines van Sovjet makelij, tu 134, 154. Ziet u overigens vanzelf als u met de (mini)bus aankomt of vertrekt.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020