Martinair: Amsterdam - Heraklion, 20 augustus 2006

20 augustus 2006
Op zondag 20 augustus was het eindelijk zo ver. Een wel verdiende vakantie naar het zonnige Kreta. Ik heb mazzel want ik vlieg dankzij mijn touroperator met de full service maatschappij Martinair. Een van de weinige luchtvaart maatschappijen die nog service aan boord hebben. Vlucht MP0251 staat gepland aan gate D2 en zal vertekken om 19.40 uur.

Om acht uur staat de kist pas aan de gate na een vertraagde vlucht uit Palma. Er worden twee banden verwisseld en nadat de catering en schoonmaakploeg klaar zijn kunnen we boarden. We hebben een mooi plaatsje net boven de motor. Doordat ons slot is vervallen kunnen we uiteindelijk om 21.00 uur vertrekken.

Na een lange pushback start de taxi naar baan 18L. We rollen de baan op en motoren beginnen te brullen. Na een kleine dertig seconden kiezen we het luchtruim. Met een mooie zonsondergang nemen we afscheid van het Nederlandse luchtruim en wordt ons avond eten geserveerd. We eten vanavond macaroni met een muffin achtig cakeje en een Marsje voor bij de koffie. Het eten is goed te eten.

De vlucht verloopt rustig. Er word wel een zeer saaie film gedraaid, Snow Queen. Na de aflevering van de Yetix cartoons krijg ik voor het eerst van mijn leven te maken met een luchtzakje. Vlak daarna kondigt de captain aan dat de daling word ingezet voor runway 27 op Heraklion waar het op dat moment zo'n 30 graden is.

Na drie stuiters op de baan word er vol afgeremd en voel ik de macaroni behoorlijk in mijn maag draaien.

We stappen om 1 uur 's nachts Griekse tijd uit en gaan op weg naar het hotel.

Beoordeling: Een zeer rustige vlucht. De crew wat chagerijnig van de
vertraging maar er kon nog wel wat vriendelijkheid vanaf. Zeer harde landing maar verder verliep alles prima. Cijfer: 7

De terugvlucht verliep perfect, cijfer: 9

T. Lammers

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020