Martinair: Amsterdam - Kreta, 29 april 2004

29 april 2004
Ik ben op 29 april van dit jaar op vakantie naar Kreta geweest met luchtvaartmaatschappij Martinair. De vlucht vertrok om 05.00. Bij aankomst op Schiphol om 02.45 ging ik naar incheckbalie nummer 27 om in te checken op vlucht MP271. Ik hoefde daar niet lang te wachten voor ik kon inchecken.

Ik had om een raamplaats gevraagd maar deze waren er blijkbaar niet meer. Bij aankomst aan gate G4 stond daar de Boeing 767-300 klaar met het registratienummer PH-MCM.

Om 04.30 kon ik instappen en was als eerste aan boord. Ik zat in de economy class met stoelnummer 26E. We hadden een kleine vertraging van zo'n 25 minuten en toen zijn we opgestegen op de Kaagbaan (06-24). De stoelen zaten lekker maar het is altijd wel een beetje saai als je niet bij het raampje zit.

Na een uurtje kregen we ons eten. Ik had een vegetarische maaltijd. Dit was erg uitgebreid want er zat een kaartje bij wat er allemaal in zat. Het was een salade, twee rijstwafels en wat drinken. Het was niet veel maar wel goed. Het personeel was aardig maar ze hebben bijna geen wisselgeld bij het taxfree shoppen. Er was erg goed aan kinderen gedacht. Er was een rugtasje met daarin allerlei leuke dingen voor kinderen en kindermaaltijden.

Als eerste kregen we een film te zien, daarna cartoons en tenslotte een documentaire over dinosaurussen. Er was ook veel informatie uit de cockpit. Het was een goede landing op baan 27 in Herakilon.

Deze vlucht was voor mij een 7 waard.

Door: J. Snijders

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020