Onur Air: Amsterdam - Antalya, 13 oktober 2007

13 oktober 2007
Eindelijk was het dan weer zover, we gingen er even lekker een weekje tussenuit naar Turkije. Na met vele Turkse charters te hebben gevlogen was dit dan een nieuwe airline die een slechte geschiedenis heeft maar sinds kort een nieuwe make-over heeft gekregen om het imago van deze airline weer een beetje beter te maken, Onur Air. Ik had al op internet gezien dat we met de Airbus A321 zouden vliegen naar Antalya die om 21:30 zou vertrekken vanaf Schiphol.

We waren rond een uur of 6 op Schiphol gearriveerd en moesten in terminal 3 inchecken. Dit ging supervlot omdat we de een van de eersten waren die in checkten. Daarom vroegen we ook om 2 rijen bij de nooduitgang, rij 17 geloof ik dat het was. Na ingecheckt te hebben, gingen we nog even wat drinken op schiphol om vervolgens naar de gate te gaan.

Toen we kwart voor negen bij de gate waren was er nog geen spoor van onze A321 te bekennen, pas een half uur laten kwam hij aanzetten. We hadden ook nog de pech dat het scecurity personeel zo laat was, dus het werd gauw kwart over 10 dat de wielen de grond los lieten op de Kaagbaan.

De stoelrijen waren niet mis, ik had een zee van ruimte en het was ook heerlijk om even uitgestrekt te kunnen slapen. Nouja slapen, ik had helaas die week daarvoor al een voorhoofdsholteontsteking dus het was een zeer pijnlijke vlucht en heb helaas ook niet veel kunnen volgen van wat er gebeurde in de cabine.

Ik vond het cabinepersoneel zeer afwezig, ze zijn in totaal maar 2 keer langs geweest met eten en drinken (á la carte natuurlijk).
Inflight entertainment was er niet en dat viel me zeer tegen van zo’n vliegtuig met van die mooie LCD schermen in het plafond. Verder ‘hoorde’ je de piloot ook nog wat zeggen, maar verder dan wat gebrabbel kwam het dan ook niet, praat niet of praat duidelijk.

Om half 2 werd de daling ingezet naar Antalya. Na nog vele onweersbuien te hebben gepasseerd, landde we in de noordelijke richting. Gelukkig stonden we aan de gate in plaats van dat je met de bus moet naar het terminalgebouw.

Helaas moesten we (zoals altijd) zeer lang wachten bij de paspoortcontrole vanwege visa. Daarna konden we met de bus naar onze eindbestemming, voor ons was dat Side, ongeveer 60 km van Antalya. Ik lag pas om half 6 s´ochtends in mijn bed. Gelukkig heb ik mijn gemiste slaaptijd lekker om het strand kunnen inhalen!

Cijfer voor de vlucht: 6, niet heel bijzonder.

D. de Weger

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020