Pegasus Airlines: Istanbul - Adana, 12 februari 2014

13 februari 2014

Vroeg in de morgen van de 12e februari vloog ik met Pegasus Airlines van Istanbul SAW naar Adana. Dit was één van de vele mogelijkheden om daar te komen. Het is een soort “busverbinding” uitgevoerd door verschillende maatschappijen. Elk uur gaat er wel een vlucht. Ik had de PC4126 van 07.55 uur.

Via internet had ik stoel 1C geboekt (10 euro extra) voor wat extra beenruimte. Gezien mijn vorige ervaringen met de beenruimte van deze maatschappij vond ik dat wel een verantwoorde investering. Het ging maar was zeker niet wat ik er van verwachtte. Zeker omdat de heren op 1A en 1B ook nog eens hun handbagage voor zich uitstalden vanwege gebrek aan ruimte in de bagagebakken.

De vlucht, A320, zat ram vol. Er is geen service, het EasyJet concept. Je kunt alles kopen. Zowel bij aankomst als vertrek werden we met een bus van en naar de A320 gereden. Je kunt net als bij de andere low-cost maatschappijen voor en achterin instappen. Dat blijft voor een hoop mensen moeilijk om te begrijpen dat rij 28 achterin is en rij 1 vooraan. Het aardigste van de vlucht van een kleine 5 kwartier was het uitzicht (prachtig helder weer) en de mededeling van de co-piloot dat je aan de linkerkant Ankara kon zien liggen. Ik zat links en had dus mazzel dat ik over de handbagage van mijn buurmannen heen kon kijken.

De vlucht ging op tijd weg en kwam dik op tijd aan. Adana is een klein vliegveld gemeten naar een stad van 2,5 Mln inwoners. Er zijn “busverbindingen” naar met name andere Turkse steden. Het weer in Adana was fantastisch! Tussen de middag op het terras in het zonnetje zitten lunchen. De vlucht krijgt een 5. Transport meer niet!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021