Ryanair: Düsseldorf Regional - Londen Stansted, 26 december 2004

26 december 2004
Tweede kerstdag vlogen wij met Ryanair vlucht FR3255 van Dusseldorf Regional naar London Stansted. Deze vlucht zou vertrekken om 14.05, maar toen het zover was, was er nog steeds geen vliegtuig te bekennen. Tien minuten later werd er omgeroepen dat vanwege de dichte mist het toestel niet kon landen.

De bagage kon worden opgehaald in de aankomsthal en we zouden met bussen worden vervoerd naar Düsseldorf International. Helaas landde de boodschap niet helemaal en vertrok driekwart van de wachtenden weer naar de vertrekhal, met als consequentie dat al deze mensen weer door de douane en de paspoortcontrole moesten. Dit zou ons uiteindelijk een hoop tijd kosten.

Na ongeveer driekwartier kwamen er bussen opdagen, die ons naar Düsseldorf International brachten. Daar begon het hele verhaal weer opnieuw: inchecken en door een strenge veiligheidscontrole heen. Toen we dachten dat we er waren bleek dat we nogmaals door een veiligheidscontrole moesten; nu waren we drie uur en drie controles verder en er was nog geen vliegtuig te zien! Bovendien begon op Düsseldorf International de mist ook al behoorlijk op te komen zodat we al vreesden voor een overnachting in Duitsland in plaats van Engeland. Gelukkig kwam om 18.00(!) het verlossende bericht dat we konden gaan boarden. We werden met bussen naar een uithoek van het vliegveld gebracht waar we in een nieuwe Boeing 737-800 stapten. Rond 19.00 was iedereen aan boord konden we eindelijk vertrekken.

De vlucht ging voor mijn gevoel erg snel (maar wat wil je als je ruim vier uur vertraging hebt...). Het toestel waar we in zaten was qua comfort vergelijkbaar met de Transavia Boeing waar ik de week daarvoor mee vloog; nieuw, iets groter en net zo krap, al had ik gelukkig een plek bij de nooduitgang. Er waren geen schermen in het toestel aanwezig, dus de veiligheidsinstructie werd live gedaan. Tijdens de vlucht werd door het vermoeid ogende personeel drankjes en snacks verkocht, waarbij er steeds heen en weer gelopen werd met bekertjes wisselgeld en producten. Het oogde allemaal niet erg efficiënt, maar het kan ook te maken hebben met de inmiddels uithongerde passagiers, die bijzonder veel kochten. Rond 19.30 lokale tijd arriveerden we met ruim vier uur vertraging in London Stansted. Op de terug reis zouden we nog te horen krijgen dat passagiers die een dag later waren vertrokken via Maastricht werden omgeleid, wat nog een uur extra vertraging opleverde.

De vertragingen op de heenweg kan ik Ryanair niet aanrekenen. Toch had het voor mijn gevoel wat beter opgelost kunnen worden. Wat meer informatie tijdens het wachten had ik zeker op prijs gesteld bijvoorbeeld. Daarom geef ik Ryanair voor de heenreis een 6. Al
met al vind ik Ryanair een prima maatschappij om mee te vliegen, mede dankzij het lage tarief van de tickets (de vlucht kostte ons 71,36 euro per persoon, alles inbegrepen).

D. van Ommen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020