Ryanair: Eindhoven - Porto, 23 mei 2012

5 juni 2012

Ook vanuit Amsterdam is het vaak de moeite waard om per trein en bus naar Eindhoven Airport af te reizen om voordelig te vliegen met Ryanair. Momenteel wordt er op de luchthaven verbouwd waardoor het er buiten chaotisch oogt.  Na een snelle check-in nog even vliegtuigen spotten op het terras op de eerste verdieping. Het deed me denken aan het oude Schiphol (Oost) waar ik vijftig jaar geleden met de neus tegen het raam de Lockeed Electra's en DC8-en gadesloeg.

Vervolgens begaven wij ons richting security, waar een rij stond van meer dan tweehonderd passagiers die zich door een smal deurtje moet wurmen om zich op te stellen voor slechts twee scanapparaten. Holland op z'n smalst! Eindhoven Airport....doe hier iets aan, de klungeligheid viert hier hoogtij!

Daar dit alles meer dan dertig minuten in beslag nam, waren wij te laat voor de priority-boarding en stapten tegelijk met de overige passagiers in. Het boarden verliep rustig en de volle vlucht vertrok exact om 10.50 uur.

Tijdens de route werd er twee maal informatie gegeven vanuit de cockpit, de crew was vriendelijk en professioneel.

Na een vlucht van twee uur en tien minuten werd er een zachte landing gemaakt, vijftien minuten voor schematijd. Het vliegveld van Porto is modern en groots opgezet, zeker voor een regionaal vliegveld, er heerst een aangename sfeer.

De bagage was reeds op de band aanwezig zodat wij twintig minuten na de landing al buiten stonden.

De vlucht, inclusief bagage, kostte 45 euro, voor herhaling vatbaar!

Ik geef deze Ryanairvlucht een 9.

Inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019