Ryanair: Maastricht - Porto, 15 oktober 2012

1 november 2012

Op maandagavond 15 oktober vlogen mijn vriendin en ik van het vliegveld Maastricht-Aachen (MST) naar Porto, Portugal. De vlucht vanuit Porto kwam ca. 10 minuten te laat binnen, en wij vertrokken dan uiteindelijk ook met ca. 15 minuten vertraging. Zoals zo vaak wordt dit tijdens de vlucht weer gecompenseerd, waardoor wij netjes op tijd arriveerden in Portugal (omstreeks 23:30 uur Portugese tijd).

Als je het vliegveld van Maastricht-Aachen gewend bent, dan is Francisco de Sá Carneiro Airport een geweldige verademing. Het is een mooi, ruim vliegveld. Met de metro, die voor de terminal stopt, zijn we die avond richting de binnenstad van Porto vertrokken.

Op vrijdag 19 oktober stond de terugreis weer op het programma. In tegenstelling tot op Maastricht-Aachen, werd er in Porto streng gecontroleerd op de handbagage. Elk item waarover de minste twijfel bestond, moest in het alom bekende Ryanair-vak geplaatst worden om de afmetingen te controleren. Indien de handbagage niet paste, moest er bijbetaald worden.

De vlucht vertrok op tijd en wij landden 's avonds omstreeks 21 uur weer netjes in Maastricht.

Beide vluchten liepen probleemloos. Zowel op de heen- als op de terugreis hadden wij het geluk dat we, zonder bijbetaling, plaats mochten nemen bij de nooduitgang. Dit betekent dat je een behoorlijke beenruimte hebt, ideaal.

Natuurlijk werd er veel gepromoot (kraskaarten, parfum, enz.) maar dit is voor ons geen enkel probleem. De bemanning was netjes en deed prima zijn/haar best, ze waren zeker niet nukkig of verveeld. Zolang je je aan de gestelde regels houdt, is het m.i. prima vliegen met Ryanair.

De vluchten zaten allebei vrijwel vol. Schat zeker zo'n 80 á 90% bezettingsgraad.

Beide vluchten krijgen van mijn een 8.

R. Moors

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020