SAS: Amsterdam - Kopenhagen, 12 april 2007

12 april 2007
Op donderdag 12 april 2007 vloog ik met SAS Scandinavian Airlines vanaf Amsterdam naar Kopenhagen. Mijn vlucht SK550 zou volgens schema vertrekken om 07.05 uur. Helaas lukte het mij niet thuis nog in te checken en noodgedwongen haastte ik me met mijn e-ticket naar self service pilaar. Deze is bij drukte wat moeilijker te vinden maar staan tegenover de balies. Heel handig is het dat je bagageprint er ook direct uit komt. Het 'droppen van de bagage' is dan ook zo gepiept.

De rijen bij de douane zijn noodzakelijk kwaad en daar had ik mij gelukkig op ingesteld. Vlotter dan verwacht beland ik de vertrekhal. De B-pier is mijn pier dit keer. Niet ver lopen en lekker licht. Opvallend is de rijk gevulde SAS-pier op dit moment van de morgen.

Het aan boord gaan verloopt soepel en op tijd. De SAS-grondstewardess maakt een gevatte en grappige opmerking en lachend wandel ik de gate in. Ik neem plaats in mijn stoel net achter business class, deze klasse heet economy flex en hier krijg je nog wel maaltijden in ruimere stoelen dan economy.

Stoelen zitten lekker en de ruimte vind ik beter dan de lowcosters op deze route. Jammer dat het toestel verder wat gedateerd oogt. Dit keer is de maaltijd niet mijn smaak maar de croissants en broodjes laat ik me wel smaken.

Geen inflight entertainment maar de goede maaltijd is al een bezigheid op zich. De stewardess is vriendelijk en na iets meer dan een uur zet deze MD-80 zachtjes zijn wielen aan de grond.

We meren snel aan de pier en na vijftien minuten wachten heb ik mijn bagage. Vanaf de airport ben ik met tien minuten in het centrum voor afspraak. Dezelfde avond alles opnieuw maar dan omgekeerd.

Prima vlucht, betrouwbare kwaliteit, vriendelijk en bekwaam personeel van reservering tot landing.

Deze vlucht absoluut een 9.

Bjorn Thomasson

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020