SkyEurope Airlines: Brussel - Krakow, 16 juni 2006

16 juni 2006
Op vrijdag 16 juni vertrokken we met vrienden voor een weekendtrip naar het Poolse Krakow. De vertrekplaats van vlucht NE677 was Brussel. We vlogen met de centraal Europese low cost maatschappij SkyEurope in hun nieuwe Boeing 737-700. Deze route wordt drie keer per week uitgevoerd en is er vooral gekomen na veel gelobby van de nieuwe Poolse Europese ambtenaren en het groeiende aantal andere Polen dat hier in België werkt.

De vlucht hadden we in december al voor een super introductietarief geboekt. We hadden 28 euro betaald! Dat is inclusief belastingen en andere heffingen. Normaal betaal je voor Brussel alleen al aan belastingen en andere heffingen minstens dertig euro. Dit was dan ook verreweg mijn allergoedkoopste vliegticket ooit.

Het toestel was gloednieuw met mooie en comfortabele lederen zetels. De beenruimte was redelijk en van een gelijk niveau als de traditionele maatschappijen. Het enige vreemde is dat de rijen stoelen links en rechts niet helemaal synchroon naar achteren lopen. Als je bijvoorbeeld op stoel 7D zit, is de rij aan de andere kant van het gangpad 8. Over stoelnummers gesproken, bij SkyEurope is er géén ‘free-seating’. Je krijgt dus keurig een plaats aangewezen.

Aan boord is er geen entertainment systeem. Op de vluchten die zij aanbieden is dat ook niet echt nodig. De langste vlucht die zij uitvoeren is 1800km, naar Dublin. De meeste andere vluchten duren maximaal twee uur.

De flight angels, zoals onze co-piloot van Surinaams of Antilliaanse afkomst de stewardessen noemde, zijn zeer vriendelijk en komen al snel na de start met hun karretje langs om voor redelijke prijzen broodjes, pizza's en drinken te verkopen.

Ruim een kwartier voor schema zette de piloot de landing in naar de luchthaven van Krakow, dat is omgedoopt in de Johannes Paulus de Tweede luchthaven. De terminal is klein, en na een vlotte paspoortcontrole sta je binnen een minuut voor het luchthavengebouw klaar om naar de stad te vertrekken. De vlucht was prima. De bestemming is des te meer de moeite waard. Krakow is een prachtige stad.

Kortom: SkyEurope is een aanrader. Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Cijfer: 9

D. Tanahatoe

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020