TAP Portugal: Lissabon - Amsterdam, 31 oktober 2013

5 november 2013

Donderdagmiddag 31 oktober heb ik gevlogen met TAP Air Portugal van Lissabon naar Amsterdam. De geschatte vluchtduur was 2.40 uur. Online reeds ingecheckt met de iPhone App van TAP die gebruiksvriendelijk is. Een taxirit van het centrum van de stad naar de luchthaven kost ca. €10,-. De luchthaven ligt midden in de prachtige stad en dat is ideaal voor de reiziger.

Vertrektijd van de vlucht was 13:05. Om 12:00 heb ik m'n bagage afgegeven. Dit kon zonder te wachten, want er waren veel afgiftepunten. De luchthaven kan gezien de ligging in de stad niet meer uitbreiden, echter wordt deze wel constant gemoderniseerd. Voor de rokers zijn er rookplekken. De luchthaven is verdeeld in twee terminals. Terminal 2 is voor de nationale en low-cost vluchten. Terminal 1 is voor alle andere vluchten. Achtereenvolgens naar gate 25 gelopen. Daar stond de Airbus A321 van bouwjaar 2000 al klaar. Soms ga je met de bus het platform op en stap je naast het vliegtuig uit.

Het toestel zag er netjes en verzorgd uit, zowel van binnen als van buiten. Met imitatieleer overtrokken stoelen in 3-3 opstelling en behoorlijke beenruimte. De bemanning heette iedereen vriendelijk welkom en er heerste een vrolijke stemming onder de bemanning die ook goed samenwerkte.

De veiligheidsinstructies werden via de kleine schermen boven de stoelen getoond. Normaliter vertonen deze schermen ook informatie over de bestemming. Bijvoorbeeld over Portugal en grappige filmpjes a la Mister Bean en Just for Laughs maar dit keer werd er niets meer getoond na de veiligheidsinstructies.

Een half uur in de lucht, nadat we de kruishoogte hadden bereikt, werd het eten geserveerd (inclusief bij TAP!). Aardappelpuree met worst en tomatensaus. Daarnaast een vers broodje, boter, en ananas in stukjes. Prima eten en hoeveelheden. Daarnaast kunnen er verschillende drankjes worden besteld en koffie en thee. Voor de alcoholische drankjes hoefde ook niet betaald te worden. Na het eten werd gelukkig al vrij snel de tafel weer leeggemaakt.

De temperatuur in het vliegtuig was, in tegenstelling tot bij vele andere maatschappijen, aangenaam met circa 20 graden Celsius. Het inflight magazine van TAP is vermakelijk en informatief ofschoon de meeste artikelen over TAP bestemmingen gaan. Er is ook een gids voor de duty-free artikelen. De kinderen aan boord kregen een TAP for kids magazine met kleurplaten aangeboden.

De vlucht is iets na schematijd vertrokken en landde keurig volgens schematijd 17:05 op Schiphol. De bagage was er snel. Reeds verschillende keren heb ik met TAP gevlogen en dat bevalt me goed. Vriendelijke beschaafde klantgerichte bediening aan boord en eten & drinken inclusief. En in vergelijking met low-cost / charter vluchten, meestal op tijd. Ook deze vlucht was weer prima dus vandaar dit artikel, ere wie ere toekomt.

Vlucht: 9

B. de Wit

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019