TAP Portugal: Recife - Lissabon, 17 februari 2005

17 februari 2005
Niet voor het eerst maakte ik gebruik van TAP om vanuit Brazilië naar Europa te komen. Op de route Recife-Lissabon zet TAP de Airbus A310 in. Ik zat op de een na laatste rij in de economyclass. Vertrek van vlucht TP150 was op tijd om 21.20 uur. Dit heb ik in Rio wel anders meegemaakt. Zodanig vertraagd dat je een aansluiting in Lissabon naar Amsterdam meestal niet haalt. Dit keer bleef ik in Lissabon, en dus geen vertraging?

De service aan boord minimaal. Om 06.50 uur wordt er in recordtijd een warme hap doorgesmeten; geen drankje vooraf en geen likeur na: snel snel. Ofschoon ik dicht bij de achtergalley zat en de gehele reis wakker was geen personeel gezien. Het ontbijt bestond uit koffie en een broodje ham.

Het entertainment is echt uit de jaren 70, 1 film en nog van die oude draaiknopjes in je stoel. De headset is een dokterssetje...de muziekkeuze beperkt zich tot zes kanalen. Enfin, neem een lekker boek mee. Ook op deze TAP-vlucht was er alleen senior (lees: zeer oud ongeïnteresseerd personeel aan boord). Jammer, nou ja, de samenwerking met Varig zal het er wel niet beter op maken. Tja, geen aanwinst voor de Star Alliance!

Cijfer: 4

B. van Sante

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020