Transavia: Amsterdam - Funchal, 19 juli 2012

6 augustus 2012

Op 19 juli ging ik voor een vakantie van 2 weken naar Madeira toe. De heenvlucht vond plaats om 05:15 vanaf Schiphol. De auto hebben wij afgeleverd bij SchipholValet parking en dat kan ik echt aan iedereen aanbevelen! Om ongeveer half 3 dropten wij onze koffers af bij de Transavia-balies die bemand werden door KLM Cityhopper-personeel, en de mevrouw waar wij onze koffers afgaven was niet bepaald heel erg vrolijk, maar dat kon ook aan het vroege tijdstip liggen.

Nadat we de koffers afgeleverd hadden gingen we door de paspoortcontrole en de scanners en het personeel daar was echt ronduit onbeschoft! Ik had een laptop in mijn tas zitten, en mij is niet verteld dat die eruit moest en ikzelf was het vergeten. Toen mijn tas eruit kwam, kwam er een gezette dame van een jaar of 30 mij vertellen dat (letterlijk geciteerd) "Als u uw laptop er niet binnen tien tellen uit kan halen, gaan we wat beleven"! dat was dus best even schrikken zo vroeg in de morgen! Laptop er dus als de wiedeweerga uit gehaald en nog een keer door de scanner gegaan en uiteraard was alles gewoon goed.

Schiphol is rond 3 uur 's nachts dodelijk saai en er is werkelijk helemaal niks te doen. De winkels zijn allemaal gesloten nog en bij de Starbucks stond een rij van zo'n 20 meter lang. Tijd dus doorgebracht met niks doen en rondlopen en om 04:20 naar de gate gegaan waar de Boeing 737-800 (PH-HSB) van transavia.com al klaar stond bij D63. Om 04:40 begon het instappen en het was van binnen een mooi toestel met het nieuwe E-Leather interieur! Om 05:10 werden we van de gate weggeduwd en reden we richting de Kaagbaan.

Eenmaal op de startbaan begon het keihard te regenen en te omweren en hebben we zo'n 10 minuten stilgestaan op de baan voordat we vertrokken. Reden kregen we niet te horen maar zal wel i.v.m. het weer zijn. Eenmaal in de lucht vlogen we in zuid-westelijke richting, en de vlucht ging over België, Frankrijk, Golf van Biskaje, Portugal en zo richting Madeira. Werkelijk heel Europa was bewolkt en dus jammer genoeg geen stukje land kunnen zien!

De vlucht verder was prima, werkelijk geen turbulentie gehad en supervriendelijk personeel. Prijzen zijn wel erg hoog aan boord (4,50 voor een flesje water en een klein bakje Pringles) en beenruimte was wel heel erg slecht (zelfs voor iemand van 1,78) voor een vlucht van 4 uur, maar dat is wel te overleven.

De landing op Madeira is voor een vliegtuigfreak echt geweldig! Zodra je daalt en dichtbij het eiland komt krijg je vreselijke turbulentie en maak je een bocht van 180 graden (terwijl je nog steeds mega turbulentie hebt) en met heel veel zijwind landt je vervolgens op de baan waar het vliegtuig vol in de remmen gaat! Hele leuke ervaring voor mij, en voor mijn moeder een vreselijke, haha. Maar met een gerust hart kon ze zeggen dat nu ze dit heeft meegemaakt ze het nu wel aandurft om wat vaker te vliegen...

Als cijfers geef ik Transavia op de heenreis:
Beenruimte: 5,5
Service en personeel: 7,5 (KLC personeel 5, en Schiphol beveiligingspersoneel dikke vette 1 )
Inflight Entertainment: 7,5

W. de Werk

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019