Transavia: Amsterdam - Istanbul, 20 april 2012

28 april 2012

Op 20-04 vertrokken wij voor een lang weekend naar Istanbul. We vlogen met Transavia (vlucht HV6585). Bij aankomst op Schiphol ingecheckt, geen lange wachtrijen en een zeer vriendelijke dame achter de incheckbalie. Aangezien het reisgezelschap bestond uit een dame en drie heren van 1.90 meter en langer, kregen we plaatsen bij de nooduitgang zonder daarvoor te hoeven bijbetalen. Zo begint de reis goed!

Na wat gegeten te hebben zijn we via de taxfree shops naar de gate gelopen waar het inchecken reeds was begonnen. De metaaldetectiepoortjes stonden erg scherp want bij iedereen ging deze af.

Na ook deze show te hebben doorstaan konden we aanboord van de PH-HZF, een Boeing 737-800. Zonder noemenswaardige vertraging vertrokken we via de Aalsmeerbaan voor een vlucht die drie uur en acht minuten zou gaan duren.
Nadat de het riemenvast-teken was gedoofd kwam de canbinecrew langs met een hapje en een drankje. Bij Transavia is dit niet bij de prijs inbegrepen. De prijzen zijn stevig maar niet extreem.

Het toestel zag er netjes en goed onderhouden uit. De cockpitcrew heeft twee keer een praatje gehouden, eerst met het vluchtschema en later nog een update over het weer.

Vervolgens heeft deze cockpitcrew het vliegtuig na een zeer zachte landing (zo zacht heb ik het nog niet meegemaakt) bij de gate geparkeerd.

Conclusie: Een zeer prettige vlucht. Dit is wat je van Transavia mag verwachten. Vriendelijk personeel, een netjes uitziende cabine tegen een nette prijs.

Het cijfer 9 is dan ook op z’n plaats.

A. van der Ham
 
Klik hier voor de retourvlucht Istanbul-Amsterdam.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020